Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van még valaki, aki megbánta,...

Van még valaki, aki megbánta, hogy leérettségizett es 13 évig szenvedett az iskolában a semmiért?

Figyelt kérdés

5 éves gimibe jártam, szóval plusz egy évig kellett tanulnom a haszontalan semmit es felkelnem minden hajnalban. Érettségi után nem sokkal elkezdett kijönni rajtam a depresszió, a főiskolát képtelen voltam csinálni. Azóta egy hullámvasút az egesz életem, van, amikor napokig nem eszem, mert nem tudok. 13 évig kinoztam magam a gyökér Osztálytársakkal sokszor undorító és igazságtalan tanárokkal, a hajnali felkeléssel úgy, hogy nagyon éjszakai típusú ember vagyok és nagyon sokszor összeestem és elájultam amikor reggel fel kellett kelnem, Mert csak hajnali egy kettő körül tudtam elaludni szinte minden nap. Gyerekként az a családtagom aki nevelt úgy akarta levezetni a Frusztrációit, hogy belőlem egy zseni tökéletes gyereket csinál aki szín kitűnő tanuló. kb. hat hét évig elhitette velem hogy az életben csak annak van értelme, ha szín kitűnő tanuló vagy, belőlem olyan gyerek lett aki órákon keresztül bőgött ha kapott egy feketepontot. Biztos vagyok benne hogy emiatt is lettem ennyire szorongó. Már gimiben is voltak jelek a később kialakuló depresszióra és ezért + azért amiért gyerekként ennyire megvolt követelve az hogy szín kitűnő legyek nagyon meguntam a tanulást és már kizárólag csak az érdekelt hogy leérettségizek, a jegyek már nem. Bár érettségi nélkül még gimiben sem tudtam volna elképzelni az életem lenéztem azokat akiknek nincs és úgy éreztem hogy érettségi nélkül nem lehet élni.

Ma itt vagyok nagyon súlyos depressziósan és az érettségin tényleg csak arra jó hogyha megkérdezik akkor van de ezt bármikor hazudhat nem is szóval tényleg abszolút nulla értelme van annak hogy 13 évig kínoztam magam. Már bánom hogy nem keztem el inkább dolgozni tizenévesen akkor talán a depresszióm sem fajult volna el idáig... Annyira bánom, hogy hihetetlen

2020. okt. 25. 20:18
 1/6 A kérdező kommentje:
Elnézést a szöveg szerkezetéért és az esetleges hibákért de nem írtam hanem felmondtam az egészet
2020. okt. 25. 20:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem az iskola miatt van ez, kihívások minden ember életében vannak, csak ilyen-olyan okok miatt nem tudnak beke megbirkózni. Nálad a depresszió miatt van ez, amit kezeltetni kell.
2020. okt. 25. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:
76%

Én nem bántam meg, elég sok szak előfeltétele az érettségi, meg én szakgimibe jártam info szakon így nekem ágazati érettségim van. Most vagyok 2 éves technikumi képzésen (amihez elég egy szín kettes érettségi is), amit ha megcsinálok lehetőleg munka szerződést is kapok a cégnél, ahol majd gyakorlatozom.

Tehát én nem bántam meg!

2020. okt. 25. 20:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én most csinálom az érettségit estin, 45 éves létemre, mert meguntam, hogy anélkül tényleg csak a legtrógerebb állásokra jelentkezhetek. Szerencséd van, ha neked elég az érettségit behazudni. Nálam sajnos egy mezei ékszerész bolti eladó álláshoz, vagy optikus álláshoz is kérték, tehát már előre leszögezték, hogy következő körben vigyem az érettségi bizonyítványt is :/

Nem tudom, mi a phasznak nekik, anélkül is simán elboldogulnék, de hát sznob világot élünk! De így persze esélytelen volt.

Pl lányomtol sem kérték, recepcios álláshoz, nem kellett a papirt lobogtatni.

Az érettségin tanultaknak semmi értelmét nem látom. Az angol, a nyelvtan és a biológia az, amit valóban illik tudni és hasznavehető az életben meg a matek alapműveletek. Többi felesleges töltelék. Mondjuk, én tökéletesen beérem a kegyelem kettessel is.

Egyetlen célom, hogy kényelmesebb munkám legyen idősebb koromra, ahol nem kell a lábaim és a derekam lerohasztani. Na meg meglegyen az angol alap, ha végszükség esetén az éhhalál elől külföldre kell elhúzni.

2020. okt. 25. 21:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
27 éves fejjel már nyugodtan kijelentem amit akkor sejtettem, hogy az akkori dolgok 95%-nak semmi hasznát nem vettem soha és jó részét el is felejtettem rég.
2020. okt. 25. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

Én az érettségit nem bántam meg. Önmagában valóban nem sokat értem vele, az egyetemi jelentkezéshez viszont kellet. Az egyetem pedig már tetszett, és el is végeztem.

Amit megbántam, hogy nem voltam magántanuló. Szerettem volna, de az iskola nem javasolta, mert "a gyereknek kell a társaság". Na, a társaság maga a Pokol volt, sosem éreztem jól magam. Én is szorongós lettem, illetve minden kisebb negatív kritikára ugrok, mert megszoktam, hogy mindig engem szapulnak.

Ráadásul egyetemen találkoztam olyan emberekkel is, akik magántanulók voltak, és SEMMILYEN hátrányuk nem származott belőle. Ugyanúgy be tudtak illeszkedni.

Szóval, nagyon megbántam, hogy osztályba jártam, és nem magánúton tanultam.

2020. okt. 25. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!