Miért borult ki ennyire a tanárom a jövőbeli terveimen?
Pénteken etika órán a tanárnőnk mindenkit (27-en vagyunk az osztályban) megkérdezett órán, hogy mik a terveink érettségi után. Mit tanul vagy dolgoz majd, továbbtanul-e, stb.
Amikor engem kérdezett, akkor mondtam, hogy valószínűleg külföldön (Franciaország vagy Anglia) tanulok majd tovább, nem tervezek Magyarországon maradni. Erre teljesen felháborodott, és elkezdett kérdezgetni, hogy nem szégyellem-e magam, amiért itt hagynám az országot és hogy nem ismerem-e a Szózatot, miszerint "Itt élned, halnod kell". Hát szóhoz sem jutottam, ellenben a tanárral, aki ezután tíz percig arról beszélt igencsak ingerült hangnemben, hogy elkeserítőnek és szánalmasnak tartja, hogy ennyien kimennek ahelyett, hogy itt maradnának, és jobbá tennék a magyar helyzetet.
Egyrészt milyen jogon vagy indíttatásból köt bele valakibe ezért, másrészt miért nehéz elfogadnia, hogy mindenki máshol és más módon találja meg a boldogságát?
Nem tudom miért borult ki, én biztos nem borultam volna ki rajta.
Alapban azt vallom, hogy aki menni akar - bárhonnan - azt hagyni kell.
Szerintem aki kényszerből marad, az semmit nem javít semmilyen helyzeten, csak sokkal rosszabb lesz tőle minden.
Én a helyedben visszaszóltam volna neki, hogy nem a te feladatod lenne javítani az ország helyzetén, hanem a kormányé...
Egyébként ne foglalkozz vele, egy csőlátású, begyepesedett szuka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!