Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért borult ki ennyire a...

Miért borult ki ennyire a tanárom a jövőbeli terveimen?

Figyelt kérdés

Pénteken etika órán a tanárnőnk mindenkit (27-en vagyunk az osztályban) megkérdezett órán, hogy mik a terveink érettségi után. Mit tanul vagy dolgoz majd, továbbtanul-e, stb.

Amikor engem kérdezett, akkor mondtam, hogy valószínűleg külföldön (Franciaország vagy Anglia) tanulok majd tovább, nem tervezek Magyarországon maradni. Erre teljesen felháborodott, és elkezdett kérdezgetni, hogy nem szégyellem-e magam, amiért itt hagynám az országot és hogy nem ismerem-e a Szózatot, miszerint "Itt élned, halnod kell". Hát szóhoz sem jutottam, ellenben a tanárral, aki ezután tíz percig arról beszélt igencsak ingerült hangnemben, hogy elkeserítőnek és szánalmasnak tartja, hogy ennyien kimennek ahelyett, hogy itt maradnának, és jobbá tennék a magyar helyzetet.

Egyrészt milyen jogon vagy indíttatásból köt bele valakibe ezért, másrészt miért nehéz elfogadnia, hogy mindenki máshol és más módon találja meg a boldogságát?

2020. okt. 10. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Megmondhatod ilyenkor, hogy majd 50 év múlva hazatelepedsz, és a külföldi nyugdíjadból majd lendítesz a magyar gazdaság kerekén, hogy "javítsd a magyar helyzetet". Addig pedig köszönöd szépen, de nem nyomorogva kívánod leélni a legszebb életszakaszaid egy nem megfelelő országban.
2020. okt. 10. 14:38
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Ő ilyen. Ne foglalkozz vele. Elhiszem, hogy felháborított, amiket mondott, főleg, hogy itt konkrétan rád akadt ki, de el kell fogadni, hogy neki ez a véleménye. Az, hogy ő viszont nem tudja elfogadni, hogy más másképpen gondolkodik, az az ő problémája. Nem gondolom okosnak ezt a tanárodat, de tiszteletben kell tartani a véleményét, viszont nem kell vele foglalkozni. (Na, neki ez nem sikerült)
2020. okt. 10. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom miért borult ki, én biztos nem borultam volna ki rajta.

Alapban azt vallom, hogy aki menni akar - bárhonnan - azt hagyni kell.

Szerintem aki kényszerből marad, az semmit nem javít semmilyen helyzeten, csak sokkal rosszabb lesz tőle minden.

2020. okt. 10. 14:42
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
A tanár nem oktató robot, hanem ember, lehet véleménye és érzelmei. Neki ez.
2020. okt. 10. 14:51
 5/8 A kérdező kommentje:
#4: Az egyáltalán nem zavar, ha ő másképp gondolkodik, mint én, hiszen minden joga megvan ehhez. Viszont ha már elmondja a véleményét (amivel úgyszintén nincs probléma), akkor azt tegye indulatok nélkül és ne egy diák sértegetésére szűkítve. Nekem ez a fura, mert én meg is indokoltam volna a válaszom, de hát ő csak a bunkó visszaszólásig jutott.
2020. okt. 10. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk a pap ilyen, csak ő még azt is hozzáteszi, hogy minél hamarabb kell szülni.
2020. okt. 10. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

Én a helyedben visszaszóltam volna neki, hogy nem a te feladatod lenne javítani az ország helyzetén, hanem a kormányé...

Egyébként ne foglalkozz vele, egy csőlátású, begyepesedett szuka.

2020. okt. 10. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom valami Fidesz-fan a tanár, vagy csak simán 80 éves. Ne hallgass rá. Ez az ország egy koszfészek, a tolvaj kormány tönkretette az egészet, ha normális életet akarsz akkor nagyon jól teszed hogy mész külföldre. Nem kell feláldozni az egy szem életed azért, mert egyesek ezt az urambátyám korrupt putrit tekintik az egyetlen opciónak.
2020. okt. 12. 21:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!