Elszúrtam az egész életemet! Mit csináljak?
26 éves férfi vagyok. Az életemet ott szúrtam el, hogy nem fejeztem be a középiskolát. Egyszerűen nagyon sok tantárgyból megbuktam, nem érdekelt akkoriban a tanulás, csak a 9. osztályom van meg, pedig 18 éves koromig oda jártam! A 9. osztályt is kétszer jártam, a 10-et is kétszer, meg 1 évet szakmára jártam, utána hagytam ott!
Egyszerűen fogalmam sincs, hogy juthattam ide. Akkoriban súlyos depresszióban szenvedtem (és most is), és hát szó szerint semmihez sem volt kedvem.
Most lenne a tanuláshoz kedvem, és nagyon jó lenne befejezni. De az a baj, hogy annyi minden más hiányzik az életemből (például barátok, barátnő), hogy már semmi motivációm sincs semmihez sem, ráadásul 4 évbe tellene, mert előröl lenne érdemes kezdeni.
Plusz már 2 hónapja munkanélküli vagyok, azelőtt is csak segédmunkát végeztem.
Tehát ott szúrtam el az egész életemet, hogy nem fejeztem be akkoriban a középiskolát. Ha visszamehetnék az időben, akkor befejezném, és utána továbbmennék felsőfokú OKJ-re vagy egyetemre akár.
Viszont nem tudok visszamenni az időben. Mit csináljak? Nincs semmihez sem kedvem már...
Amikor a munkanélküli központban voltam, és megkérdezték, hogy mi a legmagasabb végzettségem, és csak a 8. általánost tudtam mondani, hát nagyon szégyelltem magam, utána pedig továbbkérdezett, hogy van -e nyelvtudásom/jogosítványom, és hát nekem az sincs, majdnem sírva jöttem ki, hogy lehetek ennyire szerencsétlen...
Szerintem is tedd le az érettségit, látszik, hogy az önértékelésedhez szükséges. Az esti kurzusok dolgozó felnőttekre vannak szabva, nem fogják hülyeségekkel húzni az időd. Lehet, hogy most is még csatlakozhatsz, érdeklődj utána több helyen.
Egyik leggazdagabb, legértelmesebb ismerősöm is estin érettségizett le. Nincs semmi se veszve. Csak onnan indulhatsz, ahol most vagy, tegyél meg mindent. Drukkolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!