Mit tegyek ha elszúrtam az egész életem? (legalábbis én úgy érzem) 13L
Jó hogy most rájöttél. Sosincs késő változtatni. Élj úgy, ahogy neked jó, legyen jó viszonyod legalább az egyik családtagoddal (nem lehetetlen, nekem is sikerült) és legyenek barátaid. Próbálj meg tudatosan változni és változtatni. Én is ilyen voltam, ha akarod, írhatsz üzit, szívesen beszélgetek.
#1 : Egy 13 éves nem kicsi, és ha úgy érzi, valamit nagyon elszúrt, vagy elrontották őt, az úgy van. Már idősebb vagyok, de tapasztalatból mondom.
Már ne is haragudj, 2., de aki 13 éves, az még kicsi, egy kislány.
Persze nem mondom azt, hogy egy 13 évesnek nem lehetnek problémái, de most komolyan, 13 évesen, hogy a francba tudná már valaki elszúrni az életét? Még csak el sem kezdett élni.
Nem tudsz, mert az összes tinédzser azt hiszi, hogy ő különleges, érettebb a koránál, okos, sok mindent megélt, tele volt az élete tragédiákkal, meg akar halni, senki nem szereti, depressziós, elrontotta az életét, stb.
Ezzel nincs is semmi gond, a legtöbb fiatal átmegy ezen, aztán érik pár évet, és nevetve fog visszagondolni erre az időre.
Igazából a te problémáid nem problémák - kivéve a szülős esetet, de ez is felvet egy olyan kérdést, hogy tényleg nem foglalkoznak veled, vagy csak te érzed úgy.
Ugyebár a te korodban szinte mindenki azt hiszi, hogy őt senki nem érti meg, mindenki ellene van.
Elhiszem és tudom, hogy rossz, ha az emberrel a saját szülei nem foglalkoznak, pedig igényelné, de az ilyet nem lehet kierőszakolni. Rengetegen átesnek ilyenen, vagy rosszabbon.
13 éves vagy.
Általános iskolába jársz, még elkezdhetsz bármit tanulni. Rágyúrhatsz a jegyeidre, lehet belőled bármi, csak nem szabad hagyni, hogy ellustulj.
A fogszabályzót 30 évesen is el lehet kezdeni hordani, vannak belső fogszabályzók, amik nem is látszódnak.
Mindenki nevetett olyanon, amin nem lett volna szabad.
Mindenki tett olyat, ami rossz, de valljuk be: a fiatalok görények. Nem fejlődött még ki az empátia, ezért ösztönből megalázzák a másikat.
Aztán valaki ezen vagy túllép, megbánja és értelmes ember lesz belőle, vagy marad a görény szinten.
Rengetegen félik felvállalni önmagukat, de ez ellen nem nehéz tenni.
Még nem kezdtél el élni, nem kezdődött el a Te életed, bárki lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!