Miért nem lehet törvénybe hozni azt, hogy az orvosi doktort dr-el jelöli, és az egyetemi doktort phd-nak jelölik és így egyszerűbb lenne a laikus embernek megkülönböztetni a gyógyitó személyt, az egyetemi oktató személytől?
Bár ez lenne Magyarország legnagyobb problémája!
Engem személy szerint nem zavar, nem vagyok dr mániás. Pár hete már volt itt a gyakorin egy szerencsétlen akinek ugyanez volt a baja. Rohadtul nem érdekel, ha valaki gyógyszerész, jogász,... vagy orvos és van a neve előtt egy előtag.
Az orvos, a masik meg akarmi.
Ledoktoralt mindegyik, elvegezte addig a fokozatig az egyetemet, doktorok. Felesleges.
Engem is zavar mondjuk mikor osztalyvezetövel beszelek a kormanyhivatalban es ö is dr. akárki.
En mindig az egeszsegügyre asszociàlok ebböl közben sokaknak köze nincs hozzà.
Én egyetértek a kerdezovel. Azért ma már egy phd mellett sincs olyan nagy tisztelegni való "doktorsag" mióta megy a diplomagyár...
Aztán majd ez a szó is elertektelenedik mint a "diplomás" meg az "értelmiségi".
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy ki miért doktor.
Utolsó, egyébként a gyógyszerészek pont olyan foglalkozásdoktori címet kapnak, mint az orvosok, a többi felsorolttal ellentétben, akiknek tudományos fokozatot kell szerezni a titulushoz. De ha már itt tartunk, akkor használhatnánk a teljes foglalkozásdoktori címeket, mint a dr. med., dr. pharm., dr. jur...
A foglalkozásdoktori cím tudtommal "kisdoktori", azaz dr., a tudományos fokozatot jelölő doktori titulus pedig Dr.
Persze ledoktorált orvos is van és akkor ő is ugyanúgy Dr-ek lesznek... Nehéz kérdés. Én azt vettem észre egyébként, hogy manapság már a média kerüli ennek a használatát. Amikor orvosokkal készítenek interjút, ami elég gyakori mostanában, az előtagot egy az egyben elhagyják és csak a név után írják, hogy orvos vagy ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!