Ha a helyemben lennél elvállalnád?
Nem, nem így van: ha nem félhavi munkáról van szó, akkor nettó százezer ft a minimálbér, ha legálisan bejelentve dolgozol havi 22 napot, akkor meg kell adniuk a nettó minimálbért.
"2020-ban a nyolcórás minimálbér nettó összege 107 065 forint, hatórás foglalkoztatás mellett 80 300, négyórás mellett pedig 53 500 ezer forint ..."
Szóval nagy valószínűséggel csak fél hónapot kell dolgoznod ennyi pénzért vagy 4 órásban lennél.
Ha éhenhalás ellen kell, akkor természetesen elvállalnám.
Az a baj, hogy ha nincs valasztas, akkor az ehhalal helyett kell alternativa.
Amugy 6 orat irt a kerdezo, ket ora minusz.
Nagyon aljas bereket adnak, meg aljas a munkaltatok jaruleka. De van mas?
Értem amit írtok. Szóval az esetemben napi 8 órás munkaidő lenne valamilyen közvetítőn keresztül amit nem értek hogyan lehetséges egy állami intézményben.
A betegségeimet csak azért írnám h. hátha valaki ilyentől szenved.
többszörös tüdő műtéten estem át, volt már tüdőembóliám és agyvérzésen is átestem.
Szóval mit tegyek hová fordulhatnék hogy tényleg ne haljak éhen?
13-asnak: nem, nem napi 6 órát írt a kérdező, hanem 8-at:
"napi 8 óráért cserébe amiből 6 óra kemény talpon állást kellene produkálnom"
Kérdező, hány éves vagy, mennyi munkaviszonyod van?
Ha orvosi papírokkal alá tudod támasztani a betegségedet és van elegendő munkaviszonyod, akkor kérheted a leszázalékolást és ahhoz a rokkantsági ellátást.
Ha előtte normálisan dolgoztál, akkor akár több is lehet a rokkantsági ellátás, mint a mostani bevételed.
Kedves Válaszadók!
57 éves vagyok, tegnap töltöttem be. A munkaviszonyom igen csekély mivel az egészségügyi problémáim már 30 éves koromban kezdődtek.
Esetleg tudnátok arra megoldást találni hogyan juthatnék özvegyi nyugdíjhoz mivel férjem sajnos eltávozott 2013-ban?
Tudom ez visszatetsző gondolat de már mindennel próbálkoznék csak meg tudjak élni.
Ráadásul soha nem fordultam sem segélyért se adományért, úgy érzem ez megalázó lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!