Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted egy felnőttől...

Szerinted egy felnőttől elvárható, hogy tudja a lakókörnyezete égtájait?

Figyelt kérdés
Találkoznom kellett valakivel Budapest belvárosában és ő mondta, hogy legyen a Kossuth tér. Mondtam neki, hogy a Kossuth tér északkeleti sarkánál fogom várni. Erre mondja, hogy nem tudja melyik az. Hát azt hittem eldobom az agyam. Ott lakik tőle alig egy kilométerre és nem tudja, hogy merre van észak, meg kelet.
2020. szept. 14. 14:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Egyébként ha megkérdezném egy utca közepén, hogy melyik irányba kell mennem, te hogy mondanád el? Ha nem tetszik az égtáj, lehet azt mondani, hogy a növekvő/csökkenő házszámok fele, de ez méginkább meghaladja az emberek képességét.
2020. szept. 14. 21:23
 22/27 anonim ***** válasza:
jobban latja az ember, hogy mi van korulotte, plusz elvileg az erdoben a fak az eszaki oldalukon mohasodnak, szoval szerintem igen, konnyebb
2020. szept. 14. 21:23
 23/27 A kérdező kommentje:
Aha, szóval szerinted a legegyszerűbb módja az égtájak meghatározásának, hogy hol mohásak a fák. Gondolom még soha nem láttál mohát, a fa bármelyik oldalán lehet.
2020. szept. 14. 21:27
 24/27 anonim ***** válasza:
mit tudom en hogy mi a legegyszerubb modja 😂soha nem kellett meghataroznom, mert a mai vilagban nem igy tajekozodik az emberek 90 szazaleka, hanem telefonrol vagy terkeprol, vagy megkerdeznek mast hogy merre van xy hely
2020. szept. 14. 21:46
 25/27 anonim válasza:
100%
Szerintem nem elvárható, lehet, hogy te sem tudsz esetleg olyan dolgokat, amelyek masok szerint alapvetőek,nem érdemes ilyeneken kiakadni, vannak nagyobb problémák is.
2020. szept. 14. 23:30
 26/27 anonim ***** válasza:

21: "Egyébként ha megkérdezném egy utca közepén, hogy melyik irányba kell mennem, te hogy mondanád el?"

Ha ott a helyszínen állnánk, akkor egyszerűen a kezemmel mutatnám. Ha otthon beszélnénk arról, hogy amikor majd ott áll, akkor merre induljon, akkor fontosabb utak, terek tájékozódási pontok alapján mondanék irányt.

Például Budapesten:

"a Kossuth tértől a Nagykörút felé indulj";

Rákóczi úton állva: "a Keleti pályaudvar felé indulj" vagy "az Erzsébet híd felé indulj".

Városba bevezető főútnál: "a Belváros felé indulj" vagy "kifelé indulj el".

2020. szept. 15. 07:25
 27/27 A kérdező kommentje:

"a Kossuth tértől a Nagykörút felé indulj"

Ez nagyon jó mondatok a város ismerőinek, de egy vidéki nem feltétlenül tudja, hogy a Kossuth tértől merre van a Nagykörút. Lehet mondani, hogy például melyik utcán kell a Kossuth tértől elindulni, de ez meg sokszor annak esik nehezére, akinek irányítania kéne. Budapesten kertvárosi részén pláne gyakran előfordul, hogy a lakosok még a kettővel arrébbi utcát se ismerik. Be kell vallanom, tőlem is már kérdeztek úgy utcát a közelben, hogy nem voltam benne biztos, jó utcára gondolok-e. De mégiscsak volt fogalmam róla, és végül jól irányítottam el.

Persze nem mondom, hogy lehetetlen a másikat útbaigazítani utcák alapján, de én úgy gondolom, ha a másik lakókörnyezetében kell találkoznunk, akkor tiszteljen már meg annyival, hogy ismeri a saját lakókörnyezetét.

2020. szept. 15. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!