Szerinted egy felnőttől elvárható, hogy tudja a lakókörnyezete égtájait?
Nekem meg egy nő úgy akart egyszer megmagyarázni egy helyet, hogy Győrben, "ott a szépségszalonnál". Majdnem elröhögtem magam, mert Győr belvárosában van vagy harminc szépségszalon. Egyébként az egyik tényleg ott volt, ez igaz.
További kedvencem még, amikor azt mondják, hogy "a sarkon, ahol egy jellegzetes épület van". Mondom neki: "UTCANEVET KÉREK!!! Mert esetleg egy MÁSIK jellegzetes épületnél fogok hiába várakozni."
Borzasztóan tájékozódom, és ha a városom mellékvàrosaiba kell mennem (kb 5 évente egyszer), akkor is úgy jutok el a kijelölt helyre, hogy 20 embert megkérdezek, mert netem sosincs térképhez.
Ha valaki azt mondta, hogy vár x téren, mondja azt, hogy a Z bolt előtt lesz, vagy az y szobor előtt vagy valami, nekem ne mondjon olyanokat, hogy északkelet, meg hasonlók, mert örülök, ha régi fajta térképen megtalálom ezeket. Egyébként a földrajz is nagyon nehezen ment iskolában, szóval sokszor nem tudok településeket hova tenni, stb. Ettől függetlenül nem érzem magamat butànak, de talán ez az egyik gyengeségem.
Azt bezzeg tudják, hogy kell behozni a tévén a Való Világot...
Igen, elvárható.
altlaban az emberek manapsag utcak es hazszamok szerint tajekozodnak, nem egtajak szerint.
a termeszetben meg csak-csak, de egy fovarosban, a betonrengeteg kozepen az ember nem nagyon tud hova viszonyitani, plane ha nem odavalosi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!