Szerinted egy felnőttől elvárható, hogy tudja a lakókörnyezete égtájait?
Abban az esetben, ha tudja, hogy a Duna északról délre folyik, az égtájakkal még nem feltétlenül lesz tisztában (bár amúgy ennyiből már mennie kellene).
Az meg a másik, hogy ha a Dunát nem látja, meg van lőve (bár egy térkép segíthet).
Van, aki nem égtájak szerint tájékozódik. Pl. a nők és a nőiesen gondolkodó férfiak épületek szerint. Én pl. utcák szerint: "A Kossuth tér azon sarkánál várlak, ahonnan az X és az Y utcák indulnak."
Te eszerint égtájak szerint. Mondjuk a Kossuth tér valóban párhuzamos a Dunával, tehát a sarkai könnyen belőhetők, hogy melyik égtáj-párosnak feleltethetők meg, de nem mindenki gondolkodik így. Egy ferdén elhelyezkedő tér esetén sokkal nehezebb lenne így tájékozódni.
Én se égtájak szerint tájékozódom, ettől még nem haladja meg az ismereteimet az, hogy a Nap délben délről süt. Természetesen az X és Y utcák találkozását is értem, de ha nem ismerem a helyet, akkor franc tudja hol az X és Y utca.
Olyannal is volt már dolgom, aki annyira volt képes elmagyarázni a találkozó helyét, hogy a Blahán, a McDonalds előtt. És amikor elmondtam, hogy nem tudom hol a McDonalds, akkor én voltam a tanulatlan vidéki paraszt, mert ilyen alap dolgot se tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!