Azok akik minimálbérből tartják fent magukat mit esznek?
Írhattok étel ötleteket!
Nekem most egy nehezebb időszak várható úgy érzem:/
Ha kevés pénzből kell kihozni a kaját, de azért egészségesen akarod, akkor felhívnám a figyelmed a hüvelyesekre. Zöldborsó, lencse, sárgaborsó, csicseriborsó stb. Magas a fehérjetartalmuk, kiváltható velük a hús és sokkal olcsóbbak. Fontos, hogy a hüvelyeseket komplettálni kell, mert nincs meg bennük minden esszenciális aminosav. Olyan ételeket találj ki, ahol a hüvelyeseket gabonával vagy olajos magokkal együtt fogyasztod. (Vigyázat, a földimogyoró hüvelyes.) Borsós tészta, rizibizi, lencsefőzelék szejtánnal (az búzafehérjéből van), csicseriborsópörkölt rizzsel stb.
Az gondolom evidens, hogy alapanyagokat vásárolj. A félkész, zacskós, üveges stb. készételek sokkal drágábbak, ha egy adagra nézzük. Egy zacskó fagyasztott rántott akármi árából sokkal többet ki lehet hozni. Fagyasztott pizza dettó. Keksz helyett házilag érdemes sütni.
En mindig honapra elore gondolkozom, a havi 1-2 nagyon nagy bevasarlaskor feltoltom a keszletet: teszta, konzervek, keves hus fagyasztva, ezek mindig vannak itthon.
Ezekhez probalom az olcsobb hozzavalokat akciokkor megvenni.
Nehany olcso kajatipp: krumpli / borso / tök/ fozelek sult virslivel / tukortojassal / egerkevel / esetleg bo szaftos porkolttel
Bundaskenyer, h megmentsem a szaraz kenyeret
Rakott etelek rizzsel / tesztaval keves daralt hussal
Paradicsomleves rizzsel , masodiknak tocsni
Vmilyen kiados leves , masodiknak piskota v palacsinta
Hentes/ csikos tokany
Tojasos nokedli uborkasalival
Tepsiben osszesutott makaroni
Tojasleves
Grizes / makos teszta
Krumplis teszta
Paradicsomos kaposzta
Hirtelen ennyi ugrott be
El sem tudom mondani mennyire hálás vagyok.
(Eddig a netpincérről rendeltem. Kb.2adag kaja 4500 Ft, de nekem erre napi szinten nem lesz pénzem.:D )
Netpincér? :D
Nyáron és ősz elején egyébként érdemes kutakodni az utcákon, mert van, ahol hullik le a gyümölcs és nem szedik össze... Rengeteg pénzt meg lehet takarítani gyűjtögetéssel.
Mielőtt valaki félreértené, a kerítésen kívüli gyümölcsre gondolok...
Főzéssel,alapanyag vásárlással rengeteg lehet spórolni,ez tény (nekem 40000ft/hó).
De albérletet+ rezsit is fizetni minimálbérből lehetetlen,mégha az 160000 ft is.
Albérlet nélkül,rezsi + kaja lehetséges.
2020-as
Nettó minimálbér: 107500 Forint
Nettó bérminimum: 140000 Forint
Fontos lenne tudni, hogy melyikkel kell kalkulálni, van-e még extra bevételed/segítséged és hogy mennyi az albérlet + rezsi.
Viszont ami biztos az az, hogy hogy ne éhezz bármikor az elkövetkezendő időben, ez a fizetés kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!