Mi baj lehet abból ha csipkedem a szempillam?
Mindig mondja anyukám hogy hagyjam abba mert szemeszetre kell menjek ha tovább csinálom
De lehet ebből valami baj?
#9 10-14 éves korban kezdődik, így is írhattam volna. 😅 A pszichológus viselkedés- (meg talán pszichoterápiával?) tudna segíteni. Na most én nem értek ehhez, de segítenek feloldalni azt a feszültséget, ami benned van, hogy tépkedned kell a szempillád. Tudom, néha észre sem veszed, ez egy kényszercselekvés. Sajnos nincs tapasztalatom pontosan mit csinálnak (de ismerek ilyen embert, aki szintén ezzel a szőrtépkedéssel szenved). Ilyen ellazulós gyakorlatokat, gondolat naplót kell írni azt hiszem.
A pszichiáter meg gyógyszerrel segítene. De én próbálnám ezt a lehetőséget elkerülni, amíg lehet.
Utána tudsz olvasgatni az interneten, tájékozódni. Kérd szüleidet segítségét, hogy keressetek fel szakembert, aki pontosan el is tudja mondani mi a helyzet és hogyan lehet kezelni. Ha nem hiszik, hogy ez probléma, akkor az iskolapszichológust vagy a kedvenc tanárodat is megkérheted, hogy segítsenek.
Szóval ha nem bírod abbahagyni, akkor ne várj éveket ezzel, kérj segítséget. Kellenek a szempilláid a szem védelméhez, meg, hogy csini legyen a kis arcod. 😉
Minden jót! 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!