Szerintetek a természet az embert eredetileg húsevőnek vagy növényevőnek szánta?
Mint írtam, egyetlen táplálékkiegészítőt kell szedni mindenképpen (B12) azt pedig egyre inkább ajánlják a mindenevőknek/húsevőknek is, a modern gazdálkodás miatt az állati eredetű élelmiszerekben is egyre kevesebb van. Én is iszok napi egy B12 pezsgőtabit, hiába eszek olyasmi élelmiszereket amikben elvileg kellene lennie.
Nálunk lehet, hogy tényleg nem léteznének vegánok, ha csak helyi idényterményt lehetne enni, de más helyeken igen, pl. ázsiában régebbi hagyománya van a vega/vegán étkezésnek, mellesleg Európában se teljesen modern hóbort, az ókori Görögországban népszerű táplálkozási forma volt, a reneszánsz idején ismét elterjedt (pl. Leonardo da Vinci is vega volt), Magyarországon pedig az 1800-as évek végén alapították az első szervezett vegetárius egyesületet.
Arról lehet vitázni, hogy egészséges(ebb)-e, mennyi "értelme" van, de nem, semmiképpen nem modern hóbort. (Hacsak az ókort nem tekintjük modernnek.)
Ma istenkísértés vegán étrenden élni. Talajainkból kifogytak az ásványi anyagok, nyomelemek, s azokat a három komponensű műtrágyák nem pótolják. Egyes tanulmányok szerint 95%-al csökkent a vitamintartalmuk is.
Arról is lehet vitázni, hogy mennyi "értelme" van, hiszen egy vegán ugyanúgy az elpusztult bélbaktériumait emészti meg, mint egy mindenevő.
https://www.youtube.com/watch?v=azwTVW7mgsI
Érdemes megnézni!
Bocsi rosszat linkeltem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!