Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Muszáj borravalót adni?

Muszáj borravalót adni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy semmi nem

muszáj, de illik?

Elköltöztünk ami már önmagában is egy hatalmas és váratlan kiadás volt mert egyik napról a másikra 1 hónapos határidővel felmondták az albérletünk. Oda nagyon minimális kaució volt lerakva amit vissza sem kaptunk.

Az új helyre jönnek átszerelni a tv-internetet, aminek már maga az alap havi díja is magas, erre még a kővetkező számlával érkezik majd egy kb 7000ft-os átszerelési díj is, emellé már nagyon nagyon fájna még a szerelőknek is fizetni, kb egy heti kajánk lenne ebben a hónapban ha még nekik is adnék 5000et.

Mindig szoktunk adni valamennyit de most olyan lenne mintha a fogamat húznák.

Ti mindig szoktatok adni?

Vagy ha hasonló

munkakörben dolgoztok, mit gondoltok, ha nem

kaptok?

2020. aug. 6. 08:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem lesz sóher ha nem ad borravalót vagy ha csak pár ft-ot ad. Éttermekben sem értem ezt a 10%os borravalót... Fizet valaki 10.000et és csak úgy adjon oda még 1000et mert mosolygott a pincér? Igen ez a dolga, megkapja ezért a fizetését. És nem csak a pincérek, a futárok, eladók és mindenki más is.

És mielőtt valaki lezsidózna meg kígyót békát mondana rám, elárulom én eladóként dolgozom, baromi jól esik ha csak 5 ftot is otthagynak borravalónak de senkire nem nézek csúnyán aki tartja a markát és várja az 5-10 ft visszajárót...

Sokat szoktam rendelni, amikor utánvéttel veszek valamit mindig kerekítem az összeget de ezek csak pár 10 vagy 100 ftok... A postásnak szoktunk adni 200 ftot ha sok alis csomag jön mert ők aztán tényleg keveset keresnek ahhoz képest hogy milyen távokat megtesznek napi szinten időjárástól függetlenül.

Visszatérve a te helyzetedre kérdező, mi adtunk szerelőnek 1-2 ezer ftot anno de csak azért mert nagyon korrekt és jo fej volt. Ha te most ezt nem engedheted meg anyagilag akkor ne tedd, nem kötelező és nem kérhet számon senkit. De annyit megtehetsz ha megérkezik hogy megkínálod kávéval, innivalóval vagy esetleg valami sütivel. Ha normális akkor ezt is értékelni fogja

2020. aug. 6. 09:51
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem értem 8ast miért szavazták le, ha van egy 100 asom 200 asom mindig adok a pizzafutarnak. Még akkor is ha amúgy előre fizettem kártyával. A szerelő, ha ilyen nagy cég alkalmazottja akkor nem.

A költöztetőnek általában lehet adni de ott is max felkerekíteni.

2020. aug. 6. 09:52
 13/15 anonim ***** válasza:
8. Nem mindenki panelban lakik, de amúgy meg az a munkája.
2020. aug. 6. 10:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Párom szerelő (igaz, nem tv :D ) szokott kapni borravalót és tök jól is esik neki. :)

Azt nem értem, 7000 forintos számlához honnan merül fel az 5ezres borravaló.... Nagyon max egy ezres lenne reális szerintem.

Amúgy nem muszáj, inkább akkor szokás szerelőknek, ha tényleg nagyon korrekt, jó fej és precíz volt.

2020. aug. 6. 11:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2020. aug. 6. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!