Szerinted ciki ha valakinek csak 8 Általánosa van?
Nekem csak 8.osztályom van. Jártam 2évet középiskolába állatorvosi technikusnak,de nem fejeztem be.
Nehéz lenne elhinnem,hogy ha befejeztem volna most mivel lennék több?
1db papirral biztos,de a tanitási szinvonal elég sovány.
De az biztos,hogy ha más nem,de egy szakmát nem árt elméletileg is bevésni.
Tanulni mindig lehet,hiszem jó pap is holtig tanul.
56 - igen való igaz. Miután kijártad estin a 3 éves iskolát hozzá, ugyanis feltétele... meg aztán ha olyan simán le lehet tenni, miért nincs mindenkinek? Nincs annyi értelmi fogyatékos ember, mint ahány érettségi nélküli...
Legyünk őszinték: az érettségi (lassan a diploma is) egy mérték. Ha nincs, azt jelenti nincs olyan képességed mint annak, akinek van. Innen indulsz. Hogy innentől te hogy hozod fel magad az egy másik kérdés..
Azert nincs mindenkinek mert nem mindenki tudja vagy akarja letenni 😃
3 ev nem sok, szerintem aki szeretne pikpak megcsinalhatja es lesz erettsegije. Nem kell ezt ilyen véresen komolyan venni, nagyon sokáig lehet tanulni, képezni magat az embernek sosincs elkesve.
Szüleim (50 felett) korabelieknél még nem annyira "ciki" (bár de, alapvetően az a véleményem, hogy igen, az), akkoriba még jobban elfogadott volt, hogy ha valaki esetleg nem ment továbbtanulni, vagy otthagyta esetleg az iskolát, és az 50 plusszos korosztálytól már annyira el se lehet várni hogy ők majd nagyon fejleeszteni fogják magukat meg tanulni csak mert az "élethosszig tartó tanulás" lett most már a létfeltétel szinte.
Viszont egy mai korombeli 30 év körülinél már rendesen cikinek tartom csak a 8 általánost. Akárki akármit mond, igenis az igényességnek egy jelentős fokmérője. Lett egy 8 általánosos párom majdnem (nem azért nem lett mert 8 általánossága ciki lett volna, hanem végül a távolság lett a döntő, hogy nem jöttünk össze rendesen), 31 éves, azt mondja nehéz gyerekkorból jött és korán kellett dolgoznia kezdeni, meg is érti az ember. Évek óta munkanélküli, néha közmunkára elmegy. De igenis, rá nézve már cikinek tartottam volna. Nem egyszer mondtam neki, hogy évek óta otthon ül (egy dolog, olyan régióba lakik ahol nincs munka nagyon, pénz nélkül meg nehéz elmenni akárki akármit mond másfele, tudom én is!), mondom mért nem mész el egy tanfolyamra legalább? Mert nem akar... Mert jó neki a közmunka is, nem akar mást. Na nem is bánom, hogy végül nem jöttem össze vele. Ilyen emberrel se jövőt nem lehet tervezni normálisan, se egy normális gazdasági megalapozottságot.
A mai világba igenis, az nem tanul meg fejleszti magát aki nem is akarja! 2015. óta két államilag támogatott szakma ingyenes! Az OKJ dec. 31-gyel való megszűnésééig az utóbbi 6-7 évbe a Munkaügyi Központok is orrba-szájba indították az ingyenes szakmai tanfolyamokat, képzéseket - NORMÁLISAKAT IS, pl. pénzügyi ügyintéző, bérügyi, számviteli stb., nekem is ezek is vannak -, csak tényleg az nem tanult aki nem akart! (gondolom az új képzési rendszerbe még nincsenek kidolgozva a felnőttképzésbe oktatható szakmák ilyen szinten még, de biztosan hamarosan lesznek)
Igenis ciki a 8 áltaános, és számomra elég nagy igénytelenségre vall, amikor ennyi képzési, önfejlesztési lehetőség áll rendelkezésre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!