Szerinted ciki ha valakinek csak 8 Általánosa van?
Nem feltétlen. Apámnak csak egy szakmája van érettségi nélkül, de sosem dolgozott a szakmájában, szóval akár 8 általánosa is lehetne. Intelligens, minimum átlagos szinten művelt ember, nagyon jó üzletérzékkel, aki felépített a semmiből egy vállalkozást és 3 gyereknek és a feleségének egymaga megteremtett egy kényelmes, középosztálybeli életet. Én nem érzem, hogy proli vagy gáz lenne.
Annyi mindennel lehet bizonyítani az életben, nem kell mindenhez iskolai végzettség. Ennek ellenére persze szerintem is ideális minimum az érettségiig eljutni.
Emberileg lehet jó, de ha mellette olvasott, akkor kevésbé gáz. Azért egy szakmát vagy OKJ-t megéri elvégezni, már csak a fizetés miatt is.
Az iskola lényege nemcsak a szakma egyébként, világnézetet, értékrendet alapoz meg, fejleszt is jó esetben.
Időseknél nem ciki, hiszen legtöbbjüknek, akik csak ennyit végeztek, nem volt más választásuk. Pl. nagyapámat a legkisebb fiúként otthon fogták, hogy vigye tovább a gazdaságot, csak a bátyjai tanulhattak.
Felnőttként szerzett már egyéb képesítést.
De egy mai középkorúnál bizony elég gáz... egyrészt nem nagyon lehet ennyivel elhelyezkedni, másrészt ott van a levegőben, hogy nulla a motivációja az életben, és ez nem valami vonzó. A szülei meg - ha vannak - szégyelljék magukat.
Mivel gázabb egy mai középkorúnál? Van olyan "mai középkorú" ismerősöm akit a szülei kivettek suliból amint lehetett, mert lány volt és otthon kellett segítenie a ház körül, a tanulás meg amúgy se neki való, majd menjen jól férjhez aztán kész - a szülők szerint legalábbis.
Ez mivel gázabb mint ami a nagypapáddal történt?
Kedves 18-as... természetesen senkit sem akartam megbántani. Igazad van, ma is vannak ilyen sorsok. Persze ők is nagyon sajnálni valók.
Remélem, végül megtalálja vagy megtalálta a maga útját az ismerősöd.
18-as
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!