Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért rekord alacsony idén az...

Miért rekord alacsony idén az egyetemre jelentkezők száma?

Figyelt kérdés

2020. jún. 11. 19:59
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
30%

Bocs, a 39-esnek ment...

Na mindegy, a lényeg: lehet, beszűkült vagyok, de basszus... Ez a 60% egyetemen már csak kettesre lesz elég. Aki ennyit nem tud összekaparni, az tényleg ne akarjon egyetemre menni!

2020. jún. 13. 13:13
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
A 292 pont kb semmire sem elég. Semmi értelmes szakra nem elég. Aki ki akar törni, az egy normális szakot szeretne megcsinálni, nem egy minimum ponthatáros gagyi valamit.
2020. jún. 13. 13:19
 43/51 anonim ***** válasza:
32%

#42: Mint írtam, ehhez hozzájön a hátrányos helyzetért kapott 40 pont, az máris 332 pont.

Na nézzük, szerinted mi az, ami nem értelmes gagyi szak:

- BME kivételével valamennyi egyetemen a mérnöki szakok.

- Nyíregyházán (csak mert az pont olyan környék, ahol sok a hátrányos helyzetű) programszervező informatikus, egyes osztatlan tanári szakok, óvodapedagógus

- Szegeden mérnöki szakok, politikatudományok osztatlan, óvodapedagógus, tanító, szociálpedagógia

- Miskolcon valamennyi egészségügyi szak, az összes mérnöki szak, plusz néhány osztatlan tanári szak

2020. jún. 13. 13:41
 44/51 A kérdező kommentje:
43-as, te melyik egyetem melyik szakára jártál?
2020. jún. 13. 16:08
 45/51 anonim ***** válasza:
30%

Gamf, gépészmérnök szak.

Szintén 281 volt a ponthatár. Igen, tudom, értelmetlen, gagyi szak. :D

2020. jún. 13. 16:13
 46/51 A kérdező kommentje:
Jól van akkor megnyugodtam, hogy valószínűleg nem fogsz majd gyerekekkel vagy hátrányos helyzetűekkel foglalkozni. :)
2020. jún. 13. 16:21
 47/51 anonim ***** válasza:
32%
Mondja az, aki lebecsülni azokat a számokat, ahová alacsony pontszámmal is be lehet jutni. Gratulálok!
2020. jún. 13. 16:46
 48/51 A kérdező kommentje:
Én nem becsültem le semmilyen szakot, hol olvastál te ilyet tőlem? Annyira rossz a szövegértési képességed, hogy kizártnak tartom, hogy neked diplomát vagy érettségit adtak vagy ha igen, akkor az a szégyen. :/
2020. jún. 13. 17:11
 49/51 anonim ***** válasza:
30%

42-es poszt:

"A 292 pont kb semmire sem elég. Semmi értelmes szakra nem elég. Aki ki akar törni, az egy normális szakot szeretne megcsinálni, nem egy minimum ponthatáros gagyi valamit."

Tehát: 292 pont semmi értelmes szakra nem elég.

Te írtad. Ergo, ahová alatta be lehet jutni, az szerinted nem értelmes szak.

De a mondat másik felében is benne van: normális szakot, nem egy minimum ponthatáros valamit...

Utólag hiába magyarázod. A szövegértés én jó. Nem vitatkozok olyannal, aki lebecsülni azt, aki nem orvosnak, ügyvédnek, vagy gazdálkodást tanul.

És még én vagyok érzéketlen. Előttem elástad magad.

És igen, így igazad van. Ezekre a képzésekre valóban nem elég egy gyengébb középiskola.

2020. jún. 13. 17:21
 50/51 A kérdező kommentje:

Ezt nem én írtam.

Bár én értettem mire céloz, veled ellentétben.

Szerinted nem kell mindenkinek magasra jutni, a megnyilvánulásaid alapján magaddal szemben sem volt meg ez az igény, pedig az elmondásod alapján neked meg lett volna az esélyed.

2020. jún. 13. 18:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!