Miért rekord alacsony idén az egyetemre jelentkezők száma?
És akkor mi a megoldás? Mert azt még nem hallottam. Az, ha mindenkit felvesznek egyetemre? Minek? Rengeteg szakmunkás kellene. Ha mindenki egyetemet végzett, akkor nem lesz felépítve egy ház se, és semmi se fog működni, mert ahhoz szakmunkás kell.
Ne menjünk már vissz a kommunizmusba, hogy mindenkinek ugyan annyi járjon, mert az a rendszer se jött be...
Mi a megoldás? Egyértelműen az a megoldás, hogy az oktatást fejlesztik, főleg ott, ahol erre szükség van, és az ehhez szükséges feltételeket. Sok faluban nincs internet, a környező településre járnak iskolába a gyerekek, ahol könyvtár sincs, csak a közelei nagyvárosban. Ők mit csináljanak szerinted? Tudom, hogy a jómódban nehéz ezt elképzelni, de sajnos vannak ilyen régiók az országban. De még ha van is net meg könyvtár, azzal mit ér sok gyerek? Mármint nem mindenkinek vannak igazán jó képességei a tanuláshoz, sokaknak szüksége van egy tanárra, akitől kérdezni is tud, és nem csak egy videót néz/könyvet olvas visszacsatolás nélkül, ahol nem tudja a felmerülő kérdéseit feltenni. Ez kiváltképp igaz a reál tárgyakra és nyelvekre. Ha valakinek nincsenek olyan kiváló képességei, hogy minden összefüggést megértsen magától fizikából egy könyv alapján, az nem jelenti azt, hogy ne lenne egyetemere való, ne lehetne egy remek mérnök.
Emellett egy másik felvételi rendszert kellene kidolgozni a felsőoktatásba kerüléshez. Pl a skandináv országok oktatási rendszere az egyik legjobb a világon, és az érettségit egyáltalán nem úgy számítják a felvételibe, mint nálunk. Az érettségi csak a lexikális tudást méri szinte, ilyen formán nincs értelme, nem igazságos ez alapján mérni egy ember tudását.
Egyébként meg látszik, hogy csak a saját fejeddel tudsz gondolkodni és 0 empátiád van.
Te ezt szándékosan csinálod? =( Szándékosan vagy ennyire érzéketlen??
Mi értelme annak a +40 pontnak, ha nem tudja elég jól megírni az érettségiket?? Ha nincs internet otthon, és a legközelebbi könyvtár is csak tfh 40 km távra van, akkor mihez kezdjen szerencsétlen diák? Marad a vidéki, gagyi gimis tankönyve. Ilyen háttérrel nem tud felkészülni igazán jól. Ha gagyi tankönyveket rendel be az iskola, arról ő nem tehet, neki azt kell megvennie. A szomszédos gimiben mérföldekkel rosszabb tankönyvei vannak/voltak (még az én időmben) a diákoknak, mint az én gimimben, elég látványos volt a különbség, pedig csak 5!!! éve érettségiztem, szóval nem is olyan extra régen. Egy gagyi tankönyvből nem lehet felkészülni rendesen, ezt tudnod kéne, ha önállóan készültél. Ha egy olyan faluban élsz, ahol nincs internet, valószínűleg nem teheti meg a család, hogy sorra vegye a jobb tankönyveket a gyereknek. Szóval kb sz*rt sem ér az a +40 pont, ha nincs egy olyan háttér, amivel a diák fel tud készülni az érettségire, és a lényeg az, hogy sok helyen nincs meg ez a háttér. Az iskoláknak kellene biztosítani a megfelelő oktatást, hogy még akkor is legyen esélye jól érettségiznie valakinek, ha olyan környezetből jön, ahol nincs internet. És ezt sérelmezzük többen, hogy az országos színvonal a béka s*gge alatt van kb., így igazságtalan a felvételi eljárás is.
Engem elkeserít, hogy elvileg milyen okos vagy, 2 emelt érettségire is felkészültél önállóan és könnyen nyelvvizsgátál, mégsem érted meg ezeket. Te vagy sajnos az élő példa arra, hogy az intelligencia nem jár kéz a kézben azzal, ha valaki vizsgákon, tantárgyakból jól teljesít. =(
#19: A 18-as vagyok, és ez volt az első válaszom.
De: ahol gimi van, ott van könyvtár is! Ugyanis faluban nincs gimnázium!
És igenis, az a 40 pont elég egy olyan rendszerben, ahol max 100 pluszpontot lehet szerezni!
Emelt érettségi:
Ezeket a tankönyveket potom pénzért be lehet szerezni olyanoktól, akik előző évben végeztek. Az interneten kidolgozott tételek vannak fent!
Sok helyen van ingyen wifi. Csak hozzáállás kérdése!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!