Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hiszel abban, hogy a jó...

Hiszel abban, hogy a jó idővel mindig megkapja jutalmát, a rossz pedig méltó büntetését?

Figyelt kérdés

#Igen, ebben hiszek #Nem, ez butaság
2020. jún. 4. 16:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
Aha persze a mesében. Hány tömeggyilkos hal meg ágyban párnák között?
2020. jún. 4. 17:10
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Teljes mértékben nem igazán, de van benne igazság.
2020. jún. 4. 17:19
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Ezek a tortenesek nem az igazsagossag, hanem a szuksegszeruseg jegyeben mukodnek igy, es nem ennyire feketen-feheren. Amit mi adunk, mas kapja, es amit mas ad, mi kapunk, ez egyszeru interakcio. Hogy ez epp jo vagy rossz dolog, teljesen fuggetlen, szubjektiv es egyeni nezopont kerdese. Lehet jo (hasznos lesz kesobb), amit epp megtapasztalok, de az adott pillanatban rossznak tunik, de rahatassal van az eletem kesobbi reszere, amit en meg nem latok. Ilyen ertelemben jo dolog szarmazik belole. Ezt valaki adja, es o is ateli szuksegszeruen, de csak a megtapasztalas celjabol.

Ha arra gondolsz, hogy "valaki" majd igazsagot tesz az eletedben a velt serelmeid miatt, az nem igaz.

2020. jún. 4. 17:24
 14/19 anonim ***** válasza:
14%
Nincs olyan, hogy jó és nincs olyan, hogy rossz, a világ nem fekete fehér. És a jó, aki csak azért jó mert jutalmat vár érte, biztosan jó?
2020. jún. 4. 17:31
 15/19 anonim ***** válasza:
67%
Hahaha már régen nem. Magam miatt csinálok jót az emberekkel, adományozok, vért adok stb. De eddig mindig csak rosszat kaptam vissza a 'világtól' . Mások szerint naív vagyok meg teréz anya, mert mindenkinek segítek, akinek csak tudok. Közben meg egészségben is csak a rosszat kapom meg már többször támadtak meg utcán stb. Elcseszett ez a világ.
2020. jún. 4. 18:12
 16/19 anonim ***** válasza:
38%
Én abban hiszek, hogy a jó elnyeri méltő bűntetését, a rossz pedig méltó jutalmát. Ez a világ így működik.
2020. jún. 4. 18:26
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem, még ez sem igaz.

Ehhez is figyelnie kellene valakinek fentről.

2020. jún. 4. 18:35
 18/19 anonim ***** válasza:
19%
Tekintve, hogy a jó és rossz fogalma csak egy kitalált dolog, így nem is hiszek ilyesmiben.
2020. jún. 4. 18:41
 19/19 anonim ***** válasza:
4%
Aki hisz a csodákban az egyszer át is élheti majd,egyszer én sem hittem,feladtam úgy éreztem Isten a Sátánhoz állt aztán egy filmben egyszer elmondták hogy Isten próvára teszi a jókat és később megjutalmazza ez lehet hogy nem igaz de nagyon bízok benne hogy mindenki megbünhődik,és ami még erre a hitre kényszít hogy adu azt mondta Bogira mindjárt viszi a mentő de helyette másnap ö ült a mentőben,karma!
2020. jún. 20. 17:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!