Hiszel abban, hogy a jó idővel mindig megkapja jutalmát, a rossz pedig méltó büntetését?
Én abban hiszek, ha jót cselekszem, nem ütöm meg a bokám. Azért igyekszem jó lenni, még akkor is, ha nagyon nehéz, hogy ne kelljen magamban csalódnom.
Ha belegondolok, sok mindent csinált a régi énem, amit mára megbántam és szégyenkezem miatta. Ezt a szégyent akarom elkerülni. És úgy vagyok vele, ha nem naivan, hanem ésszel vagyok jó, talán az emberek viszonozzák. Nem várom el persze, de mégiscsak nem mindegy, hogy hogyan emlékeznek rád:
"Ó, igen, ő volt az a suttyó." vagy "Ó, igen, milyen kedves volt."
Persze valakinek mindig te leszel a suttyó, csak nem mindegy hány embernek. Az én szívem is könnyebb, ha tudom, hogy jót cselekszem.
Én sem hiszek benne, én pl. nagyon lelkiismeretes vagyok és kitartó, jók is az eredményeim, de van egy csomó csaló, akinek hozzám képest sokkal jobban fut a szekér, mert ügyeskedik ilyen olyan módon.
Csak mostanában annyi helyen olvastam, hogy "na majd a karma...", hogy már azt hittem csak én nem hiszek a nagy, igazságos karmában.
Nem. Tapasztalataim szerint ez fordítva szokott lenni.
Minél gátlástalanabb és gonoszabb valaki, annál sikeresebb, míg a jó emberek kevésbé, mivel ők nem gázolnak át mindenen és mindenkin érdekből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!