Inkább lennél siketvak vagy veszítenéd el mindegyik végtagodat?
Tudom, hogy mindkettő egy szörnyű dolog, de ha muszáj lenne választanod, hogyan élsz tovább, melyiket választanád?
"Inkább meghalnék" nem opció
Pont ezt akartam írni, amit a 6-os. Nagyon nem mindegy, hogy születésedtől kezdve nincs se kezed, se lábad, egy sem, vagy balesetben veszted el. Mind a négyet? Nem mindegy, hogy születésedtől vagy süket és vak egyszerre, vagy szerzett betegség miatt lesz ilyen az állapotod. Sokkal nehezebben fogadja el az ember, ha mondjuk fiatal felnőtt korában kerül ilyen helyzetbe, mintha eleve így született volna. Gondolom, amit a Youtube-n látsz, ők eleve így születtek. Nagyon nem mindegy.
DE ha már ennyire érdekel, hogy utólag veszted el, akkor inkább kezek és lábak nélkül. Bár ez hülyeség, mert ilyen szerintem 1:10000000000 esetben történik, hogy valaki mind a négy végtagját tőből elveszti.
Balesetre / betegségre gondoltam, nem úgy, hogy úgy születsz eleve.
Nem csak olyanokat láttam, akik így születtek. Olyanokat is, akik felnőttként vesztették el.
Illetve siketvakokat is láttam, akik már felnőttként kerültek ebbe az állapotba.
Elméleti szinten miért hülyeség? Mindenbe bele lehet gondolni, el lehet képzelni.
Végtagot vesztenék. Azt lehet pótolni.
Ha viszont siketvakság miatt szinte teljesen el lennék vágva a külvilágtól, nem hiszem, hogy kedvem lenne tovább élni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!