Irodisták, nem aggódtok, hogy a munkátokból kifolyólag is megközelítőleg sem vagytok/lesztek olyan edzettségi szinten, mint mondjuk egy fizikai dolgozó?
Nem irodista vagyok, hanem laborban dolgozom, de így is egész nap a gép előtt kell ülnöm. Nem, nem félek, mert mellette sportolok, gerincjógázom, mindig is vékony voltam, mert oda tudok figyelni a kajálásra.
Ezzel a logikával te nem félsz, hogy elbutulsz vagy elsorvad az agyad, mert nem használod?
Engem se izgat annyira, kicsit igen, azért, mert eleve gyenge vagyok.
Inkább azon gondolkoztam el, hogy akárhogyan vonz a vidék, ha teljes önellátásba kerülnék, egész egyszerűen elájulnék vagy szívrohamot is kapnék, annyira satnya a testem.
Azért kertesház konyhakerttel mindenképp álmom. :)
Heti 3-5 óra sporttal nem érjük el az egészséges mozgásmennyiséget, pláne mert ez a mozgás mesterséges.
Akinek gyerekei vannak, vagy esti egyetemre jár vagy másodállása van, az pedig heti 3 órát se fog sportolni, hiába az arra van időd amire akarod és egyéb bicskanyitogató maszlagok.
De.
(Ez gyorsan megvolt xD)
Viszont átlagban dupla annyit is keresek, valamit valamiért.
Nézd nemtom hogy azért kérdezted, mert megoldást keresel, vagy megoldást javasolsz, de a legtöbben kidolgozunk valamilyen módszert a munka-élet egyensúlyra. Én nem tudnék szellemi elfoglaltság nélkül élni, és sajna még a hobbijaim is inkább üléshez kötődnek. Ami itt jót tett, az a home office ahol lehet tornázni közben (amíg a szomszédot nem zavarja), illetve akarva-akaratlan muszáj elmenni naponta pár órát futni, de ilyen kiskirándulásra is cipelhetsz okostelefont/tabletet/könyvet/papírt magaddal, ha nagyon nem bírod írás/alkotás vagy hálózatba kapcsolódás nélkül napi pár óráig sem. Nálam hangulatfüggő, van hogy nagyon fűt a munkaholizmus, akkor jó, hogy nem kell annyira bűntudatot éreznem, mert berakok valami oktatóanyagot fülhallgatóra közben, de van, hogy ki tud kapcsolódni vele az ember, hogy nem gondol a munkára egy kis ideig.
Illetve fizikai munkának annyi hátránya lehet, hogy mivel az nem célzott edzés, nem feltétlen mozgat teljesen át és túlterhelés is lehetséges. Pl. kölzöktetőknél kb. garantált a hátprobléma idővel...
Mindenesetre akinek bejön, annak hosszabb várható élettartam + hiány szakmunkával a fizetést is jó szintre lehet vinni.
De akkor, is, mondjál egy olyat, ami intellektuális kielégülést is okoz, és keresett it. Nyilván lehet ilyet is találni, de nekem nincs ötletem.
És az asztali karriereket is valakinek el kell végezni.
"Egy fizikai munkás legalább mozog, gyakorlatilag olyan edzettségre tesz szert a munkahelyén, ami a teljes konditermi edzést is kiváltja"
Ez hülyeség. Sokféle fizikai munka létezik, a sori melótól kezdve a fém-fa-kő megművelésen át a mezőgazdaságig... de ezek közt sok olyan van, ami nem edz, csak terhel. Én dolgoztam CNC-n, állandóan fájtak a lábaim a napi 8 órás állástól. És a legtöbb fizikai munka ilyen, monoton módon terhel egy adott testrészt (és sokszor túlterhel). Persze, vannak kivételek, mint mindenben, de egy normálisan felépített, változatos, kiegyensúlyozott konditermi edzést semmi sem válthat ki.
Egyébként járok sportolni, de amikor fizikai munkát végeztem, örültem, hogy ha fekhetek.
Ezek a kényelmes életűek nem fáradnak ki az irodában. Utána még simán lemennek kondizni, vagy bevásárolgatni. Az irodai munkaidő nem húzós. És sok helyen heti 1-2 nap szünetel a ügyfélfogadás, akkor csak délig vannak, vagy be sem mennek.
Aki ennyi munka mellett lusta felemelni a seggét, az meg is érdemli, ha gurul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!