Mi a véleményetek erről a két bites gondolkodásról, minthogy vannak a szorgalmas keményen dolgozó emberek és a semmitevő élősködők? Nem kéne ezt a szokást valahogy kiírtani a társadalomból?
Szerintem nem szabadna senkitől se számon kérni a teljesítményeit. Nincs olyan, hogy szorgalmas és lusta ezek csak megbélyegzések, amik félrevezetik az embereket. Mi mind alkotólények vagyunk és azért nem hiszek az egyenlőtlenség és osztályok igazságosságában, mert akik látszólag nem csinálnak semmit, nyilvánvalóan rossz osztályhelyzetbe, rossz körülmények között születtek. Sok cigányt, azért nem vesznek fel dolgozni, mert a származása és osztályhelyzete miatt esélyt sem adnak nekik, emiatt válnak bűnözövé. A rendszer igazságtalan működése rosszabb, mint a bűnözés. Emiatt nem fer negatívan megbélyegezni valakit. Azért se tartom igazságosnak az egyenlőtlenséget, mert a pénz nem boldogít, ezért mindenki a szüksége szerint részesüljön a javakból.
Megéri címkézni az embereket ezzel növelve a társadalmi feszültségeket?
Meheknel es a hangyáknál is ugy van ha jol tudom, hogy vannak a dolgozok, vannak a herek es vannak a katonak + a kiralyno.
Miert zavar hogy herenek tartanak? Ilyennek is kell lenni :) Ahol feny van, ott arnyek is van. Az arnyek nem a feny ellentetje, hanem a profilja.
A hangya egész nyáron szorgalmasan dolgozott.
A tücsök viszont egész nyáron hegedült és lustálkodott.
Ősszel azután mind a kettő megdöglött.
Ennyi.
Nem vagyunk se állatok se rovarok! Gondolkodó lények vagyunk és ezért szerintem nem szabadna ilyen egyszerű kétbites dolgokkal jönni, plane mikor járvány is van mellé. Alapjövedelmet is mosz kéne felépíteni.
Az lenne a legjobb, hogyha valahogy betiltanák az ilyen világot leegyszerűsítő, gyűlölködő nézezeket és a művelődésre, kritikus gondolkodásra oktatnák az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!