Nekem túlzás csak egy kicsit, ami a koronavirus körül zajlik?
Hogy érzékeltessem a problémát:
Magyarországon itthon évente kb. 130 ezren halnak meg.
Ha szabadon hagyják terjedni a vírust, alsó hangon +50 ezer halottat becsülnek, és te is köztük lehetsz.
Szerintem nagyon eltúlozzák. Ami engem leginkább kiakaszt, az az, hogy az emberekben annyira sikerült elültetni a félelmet... Nem bíztatóak a hírek sem, ami szerint június-júliusban tetőzik, de egyes kommentelők (akik tanárok, ilyen olyan diplomások, csak épp nem orvos) már ott tartanak, hogy jajjj itt decemberben se fog helyreállni semmi, sőt évekig. És mindenki egy szemétláda idióta, aki bele mer gondolni, hogy talán májusra vége lesz. Én reménykedem ebben és nem tartom magam idiótának.
Egyébként mivel március 4-én kezdődött hivatalosan, onnan július 4 hónap, ami még csak a tetőzés. Szóval amire teljesen lemegy, az onnantól még legyen két hónap. Tehát ott tartunk, hogy máshol 2-3 hónapra jósolták a végét, de Magyarországot annyira szereti a vírus, hogy itt 6 hónapot akar maradni. A 14. századi nagy pestis magától állt meg 3 év után. Ja, csak ott azt hitték, az a megoldás, ha száműzik a prostituáltakat a városokból. Szóval ezen az elven elég gáz, hogy ami 650 évvel ezelőtt, nulla normális intézkedéssel, nulla tudománnyal 3 év volt, az itt fél évig, vagy "évekig" is eltarthat.
Nekem hobbim hogy gúnyolódok az összeesküvéselmélet hívőkön, de most ebben szerintem valami politika biztos van, hogy így be akarják ijeszteni az embereket. Nemrég közfelháborodás volt, hogy nem adtak pénzt egy beteg gyerek kezelésére. Most meg hirtelen mindennél fontosabb lett az emberek egészsége, a józan ész határait is átvágva? Érdekes gondolatmenet.
Az, hogy túlzás e vagy sem, majd a járvány vége után nem sokkal kiderül.
Ez egy új vírus, senki nem tud semmit, az orvosok, kutatók is csak megbecsülni tudják a dolgokat.
A legnagyobb baj ott van, hogy az egészségügy kapacitása (főleg nálunk) véges. A kórházakban nincs elég hely, orvos, ápoló, eszköz, gyógyszer. Az a cél, hogy minél kevesebben legyenek egyszerre betegek. Ha x ember ellátására van kapacitás de 3x emebernek van rá szüksége, akkor az betegek 2/3-a ellátatlanul marad. (Nyilván kitalált arányok). Ezért kell az, hogy egyszerre ne legyen tömeges megbetegedés.
Arról nem is beszelve, hogy mi lesz egyéb betegségekkel küzdőkkel. Az egy dolog, hogy én pl nem jutok vissza egy krónikus betegségem kontrollvizsgalatára. Megleszek nélküle egy jódarabig. De mi lesz akkor, ha a daganatos betegek nem jutnak kemoterápiához, minden egyébb műtétet el kell halasztani, a kisgyermekek nem kapják meg a kötelező oltásokat, a kismamák nem jutnak el vizsgálatokra, és még holnapig folytathatnám. És sajnos ebbe az irányba tartunk.
Igen, rohadt nagy probléma, hogy emberek elesnek a fizetésüktől, a mi háztartásunkban 4főböl 1 már nem tud dolgozni, én valószínűleg nem fogok fizetést kapni. Ha a fő pénzkeresőt is elküldik, akkor nem tudom mit fogunk csinálni. Rengetegen vannak még hasonló helyzetben, senki nem tudja, hogy mi lesz.
#15 "A pestis magától állt meg 3 év után"
Persze mert mindenki meghalt. Most nem ez a cél...
"Már most nagyon sokan veszítették el a munkájukat emiatt, és akkor még jelenleg nincs is nyár, mi lesz a nyári programokkal, pl. fesztiválok? Hogyan fogja szabályozni a hatóság, hogy pl. ne menjenek az emberek a Velencei-tóra fürödni, ha kint 30-35 fok van, mikor szabad strandok vannak?"
Ha neked a fesztivál meg a strand a legnagyobb bajod, akkor az nem is olyan komoly.
Majd fizetős lesz a strand, vagy megállítanak a rendőrök, hogy hova-hova? És mindez miért? Mert MOST, amíg nincs 40 fok, lehetne otthon ülni, hiába szüt cépen a napocka. Választani kell, most vagy akkor. Csak a sok hülye nem lát el addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!