Honnan van ennyi nőnek pénze a sok mű meg cicomás dologra?
Nem mondom, hogy enyém a világ legjobb keresete, de relatíve jól keresek (350 nettó nekem annak számít). Nézegetem ezeket a szép dolgokat én is, szép körmöket, pillákat, de olyan hihetetlennek tűnik, hogy felérjek oda, ahol ezeknek a fenntartása nem okoz anyagi gondot.
Egészségesen eszem, edzőterembe járok, költök arcápolókra, hajápolókra, szebb ruhákra (nem zarából), el tudok menni nyaralni, de ez édes kevés ahhoz képest, amit másoknál látok. És nem vagyok irigy, csak nem értem, hogy csinálják egy olyan országban, ahol az átlagbér jóval az enyém alatt van és azért fodrászként/körmösként/irodai ügyintézőként nem keresi magát az ember hülyére. Mégis, az ilyen hölgyeken minden tutira rendbe van rakva és ez engem annyira meglep.
Egy pilla kb 10 000 ft és ahogy nő le, folyamatosan rendbe kell rakatni 4-5000 forintért, egy szép köröm 6000 ft és azt is kéthetente csináltatni kell, a szoli és a kozmetikus sem olcsó rendszeresen, a jó dekorkozmetikumok és parfümök, az implantátumokról és a mindenféle kiegyenesített, hosszabbított hajkoronákról már ne is beszéljünk. Szóval kicsit csodálkozom (vagyis csodálom), hogy ezek a nők hogy tudják ilyen jól összeszedni magukat úgy, hogy nem félmilliókat keresnek?
Persze, körmösként könnyű megcsinálni a saját körmöd, de a kellékek is elég drágák (géllakkhoz vettem magamnak lámpát meg kellékeket, akkor láttam, milyen durva áruk van), ráadásul nem is értem, hogy nem gyengül el a körmük meg a pilláik attól, hogy folyamatosan meg van nekik csináltatva. És akkor mellé edzenek is, a kondibérlet meg a táplálékkiegészítők költségeit én is ismerem...
Minden olyan összeszedett és drága rajtuk, nekem meg olyan furcsa, hogy nem tudom ezeket felérni és megcsináltatni magamon, mert utána ahhoz is sok pénz kell, hogy úgy maradjon. :/
Nem rendszeresen xsinaltatjàk különben nem maradna szempillajuk sem meg körmük sem mivel ezek kàrosak es börrakosak lennének a szolitol is.
Szoval neha neha hebe hoba kape a facre aztan honapokig maszkalnak lenött körmökkel lenött hajjal stb
- Nem költ másra.
- Eltartják.
- Jó állása van.
- Örökölt.
Menj fel a krémmánia nevű oldalra és nézd meg az eladó parfümöket. Van olyan nő és férfi is, akinek majdnem 100 niche, méregdrága parfümje van fent (mintákat adnak el belőle. Eleinte csak pislogtam, hogy hogy költhet valaki milliós összeget parfümre, amit el sem használ, és a mintákat sem tudja eladni. Aztán rájöttem, hogy én is sokat tudok költeni a hobbimra, ha épp van rá fedezetem.
+ másik szint, dolgoztam drága holmikat áruló üzletekben, volt rálátásom arra, hogyan csalnak a vállalkozók. Az a család is fullosan nézett ki, akiknek dolgoztam, közben minimálbér alatti összeggel szúrták ki a dolgozóik szemét, nemhiába cserélődtek folyamatosan. Én is leléptem, amint tudtam. Volt olyan alkalmazott, akinek havi 60ezret adtak és több feladatköre is volt, napi 10 órában. Ő is lelépett. Nem is jelentettek be sok embert. Többször volt perük, de nem hatotta meg őket.
Ez csak mellékesen tartozik a témához, de az az egész kör, család és a barátaik mind olyan típusúak voltak (nők, a férfiak is csak máshogy), mint amit leírsz.
Nem azért, de pl a sarki kormos csaj 12 órában dolgozik heti 6 napot. Egy óra alatt megcsinál mondjuk 1 gel lakkot, arra több idő nem kell. A gél lakk az árlista szerint 5000 forint.
Ugye ha 12 órában óránként egyet csinál az 12x5000=60000\nap!
Ha ezt a hónapot számoljuk az 25x60000= az másfél milka.
Nyilván ritkul a végeredmény ha nem gel lakkot kérnek hanem zselés körmöt, mert több idő megcsinalni mondjuk, de egy fodrász, kormos, pillas akinek folyamatosan mennek a vendégek és hasonló árban dolgoznak azok kB ennyit keresnek. Felénk legalábbis. Úgyhogy cafolom az állítást, hülyére keresik magukat.
Irodai alkalmazottbol is van ezer féle, én is egy vagyok, kB annyit keresek mint te.
Meg kell találni mi az, ami fontos a kulsodhoz és mi az ami nem. Pl a hajamat saját magamnak meg tudom csinálni balayage festessel, nem drága, 2000 Ft.
Pillaim vannak, de a 2d a természetes hatású, az még olcsónak számít. 7000.
Arcápolóbol elég azt megvenni ami az arcborodnek kell, kitart 1-2 hónapig a tubus. Arcradír, pakolás minek ha otthoni élelmiszerbol megcsinalom? Pl mez+avokádó, zöld tea levél stb.
Ruhát használtan is lehet keresni neten, én legutóbb vettem mangó nadrágot, zara bluzt és egy bőr dzsekit összesen 9000 ftert és még a cimke is bennük volt.
Körmöket otthon is meg lehet csinálni valóban, érdemes az akciókat figyelni, én is most vettem pár zselét 900 forintos csomagban a classic nailsnél.
Edzeni meg otthon szoktam a nappali közepén. Kardio, stb. Ezért felesleges bérletet venni. Futni járok a városban. Az is ingyen van és jobb fotókat lehet lőni mint a kondibol.
Ja, és havi 2x járok szoliba, az 1400 Ft a 2 alk.
Tudatosan kell költeni és akkor nincs gáz.
Szóval összesen kB 25 ezret költök szepitkezesre a fizubol. És ennyiből már jól lehet kinezni.
8. Azért kétlem, hogy 12 órát dolgozik folyamatosan, illetve 12 óra munka nem 12 körmöt jelent... Nekem nemrég volt polygel körmöm, aminek legalább 2 óra volt az elkészítése, és arra elég hamar rá is menne a gerince meg a szeme, ha sose tartana szünetet. Meg amúgy a műköröm csak akkor kerül sokba, amikor először készítik, amikor elkezd lenőni, lekopni, a feltöltés max. 1-2 ezer ft.
Amúgy szerintem lehet, sokan nem is körmöshöz járnak körmöt csináltat i, hanem otthon csinálják maguknak, én is most rendeltem porcelánport kb. 500 ft értékben netről, mert körmösnél drága és nem is olyanra csinálják, amilyenre kérem, legutóbb a polygeles körömnél leállt velem veszekedni a nő, hogy ő nem akar nekem kocka alakú körmöt csinálni, mert nem állna jól és hiába mondtam neki, hogy de én kocka alakút akarok, csak azért is koporsó alakúra csinálta.... Szóval nézegettem youtubeon tutorial videókat és a kommenteknél is írták elég sokan, hogy bár nincs körmös végzettségük, maguknak otthon építenek műkörmöt.
Meg elég sok ismerősömről tudom, hogy otthon vágják, festik maguknak a hajukat is. Szerintem elég ritka lehet az, aki 20-30.000 forintokat költ minden hónapban ilyen dolgokra. 22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!