Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés
Tegnap beültünk barátaimmal egy étterembe 20 óra körül. rendeltünk éppen beszélgettünk mikor a szomszédos asztalnál a nő elkezdett hangosan gügyögni a gyerekével aztán elővette a mellét és elkezdett szoptatni. Nem tartom magamat egy hímsovinisztánk de nagyon zavart a dolog. A többieket is feltűnően zavarta a helyzet szerencsénkre egy igazi pincérünk volt aznap este. Amint látta, hogy mozgolódunk meg is kért minket, hogy egy másik asztalhoz üljünk mert "eltévesztette az asztal számot" ez pedig le van foglalva ma estére. Én értem, hogy természetes folyamat meg egyebek de engem egyszerűen zavar a dolog.

2020. jan. 17. 12:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%
A pisilés is természetes, mégsem nyilvànosan csinálom.
2020. jan. 17. 15:40
 22/34 anonim ***** válasza:
74%

Ha a nőknek természetes joguk, hogy bárhol elővegyék és szoptathassanak,

akkor -ez egyenlőség nevében- kérek ugyanilyen jogokat a férfiaknak is!

:)

2020. jan. 17. 16:48
 23/34 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem is jobb, ha diszkréten csinálják, de alapvőeten nem érdekelne, ha a mellettem lévő asztalnál valaki szoptatná a gyerekét.

24/F

2020. jan. 17. 18:08
 24/34 Sunshinedoll ***** válasza:
24%

Aki szerint a nő menjen a WC-be szoktatni evett már valaha WC-n? NEM? Akkor ne várjuk már el mástól se lol.

Egy csecsemőt 3-4 óránként etetni kell, anyukától nem várható el, hogy ne menjen sehová és dekkoljon otthon, ha a gyerek éhes, akkor etetni kell. Engem nem érdekel az se, ha kint lóg a mell, mert nem bámulom azt, ami esetlegesen zavar, ha nekem lenne gyerekem én mondjuk letakarnám.

Elég sok olyan dolog történik a világban, ami felett az emberek szemrebbenés nélkül érzéketlenül, pléh pofával, vállat vonva elmennek, legyen az akár egy hajléktalan, kéregető, éhező vagy a 10 évesforma gyerekét cibáló anyuka, barátnőjét cibáló férfi, mondván "nemazéndolgom", szerintem a figyelmünket akkor is tudjuk másra fordítani, amikor egy anyuka szoptat, mert - eztfigyeld - ennyi erővel ez se a mi dolgunk.

2020. jan. 17. 18:09
 25/34 anonim ***** válasza:
80%

Ha valaki direkt, nyilvánosan, polgárpukkasztóan csinálja, kipakolja a mellét, az engem nőként, anyaként is rendkívüli módon zavar. Volt olyan ismerősöm, aki még facebookon is megosztotta, ahogy a mellén lóg a két éves gyereke. Sokszor. Addig volt ismerősöm.

Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az esetleges szoptatás miatt anya és baba soha ne menjenek el otthonról. Nem is mindig előre kalkulálható ez.

Semmi bajom a nyilvános, diszkrét szoptatással. Ez általában anyukának is kellemetlen, nem csak a környezetének. Én szoptattam már étteremben (a napirendünk alapján nem etetési időben), fal felé fordulva, letakartam magunkat és a párom még a nagy hordozó kendőnket is körém terítette, így csak az vette észre mit csinálunk, aki nagyon akarta.

2020. jan. 17. 18:34
 26/34 anonim ***** válasza:
62%
engem sosem zavart. Undorítónak meg végképp nem nevezném, hiszen akkor az is undoríto, hogy felnőtt ember eszik. Szerintem elég érdekesen veszi ki magát, hogy undorítónak tartják, ha az eredetileg a csecsemő etetésre kitalált szervet szolgálatának megfelelően használják. Engem pusztán a gügyögés zavart volna, de az azért, mert alapjáraton zavar. Megnézem, mire fel megy a gügyögés, látom, hogy szoptat az anyuka, folyatom a dolgom. Annyira nem nagy cucc..
2020. jan. 17. 19:49
 27/34 anonim ***** válasza:
35%
ha valaki a p0csével eteti a gyerekét, ott nagy bajok vannak, ha egyből ez a hasonlat jut eszébe. Mintha a palik nyaranta nem félmesztelen keringőznének az utcán, hagyjuk már
2020. jan. 17. 19:51
 28/34 anonim ***** válasza:
0%
Nem jön be a dolog.
2020. jan. 17. 20:10
 29/34 anonim ***** válasza:
37%

anyukától nem várható el, hogy ne menjen sehová és dekkoljon otthon, ha a gyerek éhes, akkor etetni kell

De, elvarható, hogy a gyerek igénye legyen az első. Nem igaz, hogy nem lehet úgy szervezni a napot, hogyy evés és alvás otthon legyen...

2020. jan. 17. 20:32
 30/34 anonim ***** válasza:
24%

29-re:

A gyerek igénye adott esetben azt is jelentheti, hogy elmennek nyaralni és strandolással töltik az egész napot. A baba nem kér meleg ebédet, csak cicit. A szülőknek meg jó a lángos, vagy a sült kolbász mustárral és kenyérrel.

Márpedig egy strandolós napon (de akár csak egy délelőttön vagy egy délutánon is) természetesen szopni fog a gyerek. Sőt, aludni is.

Ugyanezt mondhatjuk egy hosszú, parkban vagy játszótéren eltöltött délelőttre is. Altatni pl. remekül lehet babakocsiban úgy, hogy anyuka pont tologatja egy parkban.

Továbbá eleve nem mindenki lakik park vagy játszótér közelében. A baba meg 3 óránként eszik, és az is eltarthat 20 percig simán (tovább is...).

A gyereknek rohadtul nem érdeke, hogy egy délelőtt kétszer forduljanak a strandról vagy a parkból/játszótérről, hogy otthon legyen a szopás.

Meg lehet oldani ezt közterületen diszkréten, viszont elvárható, hogy aki diszkréten oldja meg, azt ne b...ogassák miatta. Mondjuk a való életben én nem is tapasztaltam ilyet, csak itt a gyakorin osztják az észt olyanok, akik sosem neveltek még gyereket.

2020. jan. 17. 20:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!