Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti is undorodtok ettől a...

Ti is undorodtok ettől a primitív fogyasztói társadalomtól, amiben élünk?

Figyelt kérdés
2019. dec. 13. 19:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%

Hát nem tudom, de nekem jobban ízlett a banán, mikor csak télen, pár alkalommal lehetett a pult alól kapni...

Szóval jobban megbecsüli (talán) az ember azt, amihez nem juthat bármikor hozzá.

Nem muszájna, hogy ennyi választék legyen, de ami van, az legyen jó minőségű.

2019. dec. 13. 22:57
 12/15 anonim ***** válasza:
85%
Nem primitív. De tény, hogy ennek a kornak hamarosan lejár az ideje, mert nem fenntartható. Meg kellett tanuljuk, hogy ára van annak, ha nem ismerjük a határokat, a mohóság a bűnünk. De már úgy sem élhetünk, mint régen. Ha a letűnt korok, a természetnek való kiszolgáltatottság a tézis, és a teljesen urbanizált, természettől elszakadt élet az antitézis, akkor most valami szintézist kell alkotni. Azaz az embernek harmóniát kell teremteni az anyagi világban és a fejlődést, mint késztetést inkább a szellemiben, érzelmiben megélni, mert az anyagban korlátok vannak. Ez lehet szentimentálisan hangzik, de ha az élet értelme a folyamatos fejlődés, akkor most ennek kell eljönnie, mert az anyagi részét kimaxoltuk.
2019. dec. 13. 23:15
 13/15 anonim ***** válasza:
88%

Eléggé. Alapjáraton felőlem mindenki azt csinál, amit akar, szarom le, szóval normális esetben nem kéne semmilyen ellenérzést kiváltania belőlem, csakhogy... Vicc, hogy az embernek nincs lehetősége kiszállni a buliból. Röhejes ez a média és ipar által agymosott világ.

Sok éven át jártam a magam szabályai szerint, tisztán, mindig frissen mosott és sportos, tehát jól kombinálható ruhákban, pár darab volt csak mindenből, hogy mindig legyen kéznél, de az tip-top állapotban nem volt szakadt, foltos vagy ilyesmi. Parfüm, smink, ékszerek, drága cuccok és az összes képmutató baromság nélkül. Természetesen, minimalistán, őszintén. Érted gondolom, felesleges spilázni :D Voltam én mindenféle igénytelen pronyó állat, csak ember nem. Végül kénytelen voltam mégiscsak alkalmazkodni ehhez a képmutató baromsághoz, mert már kezdett komolyan rámenni az önbizalmamra a dolog. Egy alkalommal pl. rákérdezett a biztonsági őr a bankban, hogy a "tévés hitel miatt" (???) evett-e be oda a fene, meg hogy van-e munkám. Köpni-nyelni nem tudtam. Nem mondom, hogy pénzben úszunk, de bőven átlag feletti színvonalon élünk, épp a prémium szolgáltatásukról akartam érdeklődni, bankot váltottunk volna. Gondolom nem kell mondanom, hogy maradtam a számlavezetőnél :D

Végül feladtam. Sminkelek, bszom ki a pénzt a havonta szétmálló fast fashion ruhákra, kva szexi vagyok, igaz, abból a pénzből már valami értelmeset is tudtam volna fizetni, mondjuk csak az ezévi felesleges költéseimből kijöhetett volna a siklóernyőm, de evvan, legalább nem néznek alávaló pórnépnek. Frusztráló. Rohadtul.

2019. dec. 14. 01:22
 14/15 anonim ***** válasza:
85%
Az nem igaz, hogy nem tud kiszállni az ember a buliból, lehet, csak nagyon nehéz és nincs sok példa előtte. Amiből nem tud kiszállni, azok a következmények, amit a FT termel.
2019. dec. 14. 10:09
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

Igen, azt hiszem, én is a következményekről írtam :D

Okos ember aki átlátja, mi folyik a világban, még okosabb aki nem szúr ki saját magával, hogy aztán egy kutya élet után elmondhassa, hogy bezzeg ő...

Nekem valamiért fontos, hogy kapjak egy alapvető tiszteletet, azt meg manapság már nem hősiességgel, segítőkészséggel lehet elérni, hanem pénzzel. Ha jó ember vagy, még át is gázolnak rajtad, de az másik posztba való.

Sokáig gondolkodtam rajta, hogy el kéne vonulni remetének, de beláttam, túlságosan társaságfüggő vagyok hozzá. Valami jó hippibandával talán be is jönne, de egyedül... és egyedül vagyok. Még így is. Messziről kiszagolják, hogy nem vagyok a falkába való, vagy fene se tudja :D De így legalább tiszteletteljes távolságtartásról van szó és nem gondolja senki úgy, hogy lábtörlő vagyok.

2019. dec. 14. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!