Ha valaki kirak magáról egy NYILVÁNOS képet instagramra, és én azt kirakom újra amiben pl. elmondom róla, hogy egy gyökér akkor azért feljelenthet?
Akkor olvasd újra őket. Leírtam, hogy rágalmazás lehet belőle. Azt is, hogy az internet nagy nyilvánosságnak számít.
"226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el."
Amit nem írtad: ne hasonlítsd az USA-t hozzánk. Ott a szólásszabadság sokkal szabadabb, nálunk nem.
En face adok veszek ildalon lattam olyat hogy vki a hastnalt cuccait dragabban kinalja a bolti àrnàl es van akit at is vàg.
Erre alairtàk hogy x boltban ugye uj termeszetesen es olcsobb.
Erre az adok veszek oldal adminisztratora vagy fenntartoja kiirta nagy betükkel hogy tilos màsok ajanlatait lejaratni meg konkurenset stb felhozni.
Komoly ez megy a neten. Ha vki kamu dolgot hirdet vagy kamu àron, még azt tiltjàk ki aki johiszemüen alairja hogy atverés.
*adok veszek oldalon
Hasznàlt cuccait
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!