Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem tartjátok nagy gyökérségne...

Nem tartjátok nagy gyökérségnek azt, hogy mindenszentek napján is vannak olyanok, akik ahelyett, hogy a temetőben lennének az elhunytakat gyászolni, vagy a családjukkal, a városban flangálnak, vagy étteremben/konditeremben/egyéb hülyeségekben vannak?

Figyelt kérdés
2019. nov. 1. 09:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
93%

Én az sétát, a kondit, az éttermet stb. nem látom rossznak. Ezek a mindennapi élet részei sokaknak, nem valami "alkalomhoz" kötött.

A bulizás az egyetlen, amit talán egy ilyen napon ki lehetne hagyni, de mindenkinek a maga dolga.

2019. nov. 1. 10:20
 22/32 anonim ***** válasza:
78%
19-es, látszik, milyen gyökér vagy. Szerintem pont nem jött le neked a lényeg, hogy pont NEM a mindenszentek napi temetőjárás a naggyon fontos. (Különben nem tettél volna ilyen idióta megjegyzést). Fuss neki újra.
2019. nov. 1. 10:21
 23/32 Andizsuzsi ***** válasza:
92%

Te is a neten lógsz, nem a temetőben vagy.

"Bulizni halottak napján"

Ma nem halottak napja van.

Én vallását gyakorló katolikusként kimegyek délután a temetőbe közös imára, este gyújtok gyertyát a szeretteimért, holnap (halottak napján) elmegyek a misére. A fennmaradó szabadidőmben pedig csinálom azokat a "hülyeségeket", amiket máskor is szoktam.

2019. nov. 1. 10:25
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy paradoxon.

(Szokásos gyakoris, huszonéves szociopata kérdése.)

2019. nov. 1. 10:36
 25/32 anonim ***** válasza:
2%
Ma már annyira felhígult, érzéketlenné vált sokminden, hogy teljesen mindegy... Egy társadalmi Format C:/S esetén lehetne csak változást elérni.
2019. nov. 1. 10:38
 26/32 anonim ***** válasza:
89%
A temetőt egy óra alatt elintézzük közösen a családdal. Sőt nem is ma megyünk, hanem holnap, kisebb a tömeg. Attól még, hogy nem töltök ott 24 órát (eleve nonszensz), meg tudok emlékezni normálisan
2019. nov. 1. 12:06
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a halotton a képmutatás nem segít. A halott nem érez, nem tud semmit, nem létezik többé. Az ilyen hülye szokások nem neki szólnak, hanem a körülöttünk levő embereknek.
2019. nov. 1. 13:28
 28/32 Metionin ***** válasza:
100%
Nem. Az élet nem áll meg. A hallottakon pedig már nem segít a mécses meg a művirág, életükben kell az emberekkel törődni, nem amikor már csak a csontjaik fekszenek egy néma kődarab alatt. Egyébként is, a gyász és az emlékezés nem egy egy napos dolog. Ahogy az anyáinkat és a párunkat sem csak anyák napján és Valentin napin "illik" szeretni, az elhunytaknál is gáz szerintem ha valaki csak ilyenkor foglalkozik velük. Nekem többet jelent az, amikor random egy hétköznap eszembe jut a halott barátom, mert épp olyan helyen járok, ahová szerettünk együtt menni vagy a néhai cicámra is mindig gondolok, valahányszor kimegyek az állatmenhelyre. Nem kell ehhez gyertya meg álszenteskedés.
2019. nov. 1. 13:35
 29/32 anonim ***** válasza:
91%

És te ezzel miért foglalkozol?

Menj és gyújts gyertyát ahelyett hogy itt panaszkodnál.

2019. nov. 1. 15:14
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az jobban kimeríti a gyökérséget, hogy másokat megpróbálsz a szabadidejükkel elszámoltatni. Temetőbe akarsz menni? Menj a temetőbe - és állj 40 kilométeres sort csak azért, mert azt bizony csak Mindenszentek napján lehet! Sőt! Vásárolj 100 000 -ért csokrot (síronként), mert azt is csak Mindenszentek napján lehet (platina árban)! De nem kellene mások szabadidejével foglalkoznod mindaddig, amíg nem zavarják tevékenységükkel közvetlenül a pihenésedet! Semmi közöd hozzá!
2019. nov. 2. 14:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!