Mi a teendő, ha egy értelmi fogyatékos srác elkezd zaklatni a buszon? (udvarolni próbál meg simogatni)
Felszallt a buszra egy értelmi fogyatékos srác meg vele egy szintén értelmi fogyatékosnlány, feltehetően a testvére volt. Letültek. Tömve volt a busz és a srác egy fiatalabb forma kiscsajnak kezdett el dumálni, hogy milyen szép és ö meg "be akar csajozni". A lànz hàttal àllt neki és utàna 4x odanyúlt és vállon simogatta de ö nem reagàlt semmit. Csak akkor húzòdott el, amikor a hajàt is meg akarta simovatni :S Én ott utaztam sajnàltam is szegény lànyt majd leszàllt szerencsére. Arra gondoltam, milyen türelmes volt a szituhoz képest. Én lehet nem lettem volna ennyire.
Mi a helyes reakció ebben a helyzetben szerintetek? Nyilvàn nem az elsö gondolatom egy beteg embernél, hogy behúzzak neki, de ha màr 4x taperolnle az engedelyem nélkül...
Mondjuk nem sajnálhattad annyira a lányt, ha rá se szóltál a srácra.
Pont két hete utaztam busszal, és hasonló történt. A lány amolyan 15 év körül volt, a férfi közel 25. Elsőre fel se tűnt, majd észrevettem, hogy az alsó tájékát eléggé odanyomja a lányhoz, akinek az arcára volt írva a félelme.
Megkérdeztem a pasit, hogy a lánnyal van-e. Nézett rám bamba tekintettel, majd kinyögte, hogy nem. Ekkor szóltam neki, hogy akkor takarodjon odébb, ne dörzsölgesse a p**csét máshoz. Valószínűleg részeg volt, és mire ezt a mondatot felfogta, már szóltam a sofőrnek, aki a következő megállóban leszállította.
Nem szabad hagyni az ilyet.
20/L
Határozott: Légyszíves hagyd abba! és odébb állni.
Nem szabad bántani, nem tudja mit csinál.
Hát ilyenkor az lenne a legjobb ha ő maga szólna rá az illetőre, de ha egyszer megijed és látod, hogy zavarja, nem mer lépni, akkor igazán segíthettél volna neki. Engem még fiatalabb, kb. 12-13 éves koromban pár nem napon barnult kezdett el piszkálni a vonaton, de nem nagyon mertem leállítani őket, mert megijedtem, de persze senki nem segített.
F
Üssük meg, miért nincs az ilyen bezárva. 🤦🏻♀️ Úgy képzelem a 20.századi magyar tanyavilág emberei lehettek ilyenek.
#3-as, nagyon örülök, hogy segítettél, jó volt olvasni. De ne keverjük össze az értelmi fogyatékosokat a szimpla parasztokkal, legyen az részeg/nem részeg. Az azért más.
Nehéz helyzet. Attól függ milyen fokú fogyatékosságról és nyomulásról van szó. Ignorálod, jó. Ha nem tágít, akkor megkéred udvariasan vagy legalább normál hangnemben, hogy fejezze be, hagyjon békén(van barátod/nem akarsz ismerkedni, stb). Ha ez sem hat, akkor erélyesebben fellépni. Arrébb kell menni. Aztán ha kell önvédelem...
Nem rég engem is megszólított egy férfi. Hallottam a hangján már, hogy kicsit... más. Háttal álltam, ignoráltam. Másodjára megfordultam. Azt mondta csinos vagyok. Nem akart megérinteni. Rámosolyogtam, szépen megköszöntem és elfordultam. Utána békén hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!