Temetői mécses lopás ellen megfelelő taktika lehet, hogy alkoholos filccel nevet, idézetet írunk a mécsesre?
Nekünk a 20 méter láncot lopták el, egyébként meg ki sem megyek ilyenkor a temetőbe, sok a alja ember, nem fogok komfrontálódni.
De amit írsz az jó ötlet.
Ha névtáblákat képesek lelopni, akkor egy olyan mécsest, amire filccel írtak, végképp el fognak.
Ez ellen nagyon nincs mit tenni sajnos. Bármit ellopnak ezek a retkek, ha akarnak....
Erre az a megoldás, hogy otthon gyújtod meg a mécsest.
Tudom, hogy ez szokás meg illendő meg mittudomén, de szerintem
-a halottnak mindegy
-nekem úgyis az a lényeg hogy megőrzöm a szeretteim emlékét IDEBENN, nem a külsőségek
-a megemlékezés nincs helyhez kötve.
Én sem várnám el senkitől hogy majd kijárjon a síromhoz, egyrészt mert nekem halottként már nem számít, másrészt meg úgyis az a fontos amit az ember belül érez.
De amúgy ja jól írják, a mai világban mindent lopnak ami mozdítható, ha ráírsz filccel, lemossa, ha nem jön le leragasztja matricával és úgy adja el, aztán hogy aki megveszi az a temetőben jön rá hogy lopott mécsest vett, az már nem az ő dolga. Tény hogy kevés undorítóbb, aljább dolog van mint mécsest lopni, de sok ember van akikben fikarcnyi empátia, becsület, gerinc sincs, szóval fölösleges arra bazírozni hogy ezért vagy azért nem fogják ellopni. A mai világban, pláne itthon MINDENT ellopnak. Csúnya példa, de ha összecsinálod magad és kiakasztod a sz.ros gatyát száradni, azt is elviszik 5 percen belül. Ilyen világot élünk.
Lehet kapni tubusos "egérfogó ragasztót".
Amikor kitetted a sírra az üvegmécsest, nyomjál rá körben egy keveset .
Nem fogja tudni elengedni, ha ellopja a nyomorult.
Utolsó .Hát ez is jó ötlet :D
Csak félek, hogy valaki ismerős fogná meg, mármint aki nem lopni megy ki, hanem szintén visz valamit és esetleg rendezi kicsit a sirt. Remélem, koszorut nem lopnak. Mert idén saját kezüleg készíteném és így se lesz olyan olcsó. Koszorunk eddig még nem tűnt el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!