Másnak is feltűnt már, hogy Mindenszentekkor és Halottak napján egyre kevesebb fiatalt (gondolok itt most főleg 14-25 évesekre) látni a temetőkben megjelenni a hozzátartozóik sírjánál?
Szerintem értelmetlen kijárni a temetőbe. Nincs ott más csak néhány hideg márványtömb amin rajta van egy-egy hozzátartozónk neve. Még soha nem rohantak meg az érzelmek vagy az emlékek ezek láttán. Ha le akarom róni a tiszteletem az őseim előtt előveszek egy fotóalbumot és végigpörgetem.
A halottak napja csak egy jó biznisz, semmi több.
Nagyon ráértél látom .
Mellesleg én ezt az "ünnepet" nem tudom komolyan venni. Egy évbe 1x kimegyünk a temetőbe aztán hűha ennyivel le is van rendezve. Minek menjek? Aki jelent/jelentett számomra valamit annak amugy is foglalkozok a sírjával meg kimegyek a temetőbe érted. Ez meg csak képmutatás meg ez a "jaj menjünk ki mert úgy illik " . Ki nem sz*rja le mi illik meg mi nem? Ha olyan ember fekszik ott akit utáltam de jaj rokon hát lesz*rom hogy rokon vagy nem rokon ott rohadjon meg.
Tipikus olyan "ünnep" ez mint a karácsony az is arról szól kb hogy szeressük egymást 2 napig aztán cs.
Hülyeségnek tartom ezeket. Meg nemis érdekel. De te nézegesd csak ki ment ki meg ki nem.
Mégis, mit vársz? Hogy öltözzenek be elegánsba, feketébe, mintha csak temetésre mennének, és 5 perces néma megemlékezést tartsanak minden rokonuk sírjánál?
Én sem vettem fel ünneplős, magassarkú cipőt, mivel egyrészt sár volt, másrészt kitörtem volna a bokám, mivel a temető nincs lebetonozva.
És mivel késő ősz van, és elég hideg, ezért mindenki kabátban van, az alá meg nem mindegy, mit vesznek fel?
A te falusi elmédnek biztos nehéz elképzelni, de a városi temetők sem különböznek a többitől. Én városban is, falun is sok fiatalt láttam, kisgyerekeket is vitték a szüleik. De senkinek nem kötelessége, én sem járok ki ilyenkor mindenki sírjához, mert ahogy már felettem is írták,
mi nem csak ezen az egy napon emlékezünk vagy gondolunk a halottainkra. Nem azzal fejezzük ki a szeretetünket, hogy nyolcvanhat színes mécsest pakolunk a sírokra.
Te tipikusan az a fajta vagy, aki beviszi a virágot meg a gyertyát a temetőbe, és miközben leteszed a nagyapád sírjára, már fél szemmel azt lesed, hogy kettővel melletted kik állnak és mit csinálnak. Aztán körbejársz kétszer-háromszor, és a fogadat szívogatva, keserű arccal motyogod magadnak, hogy milyen szemtelenek ezek a mai fiatalok. Komolyan, ha nem írtad volna le, hogy 21 vagy, azt hinném, hogy inkább 71. Tipikus háklis banya hozzáállás.
Meg aztán, ha olyan nagyon kevés fiatalt látsz a temetőkben, akkor hogy lehet, hogy olyan nagyon sokszor nincsenek illően felöltözve?
Inkább keress magadnak valami hobbit, és főleg ÉLETET, ahelyett, hogy másokat szekálsz, mert ha így folytatod, rólad senki nem fog majd megemlékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!