Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket is zavar az eladók...

Titeket is zavar az eladók ilyen viselkedése? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Szóval: nagyon becsülöm az eladók és a pénztárosok munkáját, tudom, hogy sokat dolgoznak, keveset keresnek, a munkájuk gyakran monoton, a vevők gyakran idegesítők. Igyekszem mindig udvarias lenni, mindig köszönök, stb. De nagyon zavar, amikor a vevők füle hallatára, sokszor kiszolgálás közben arról beszélnek, hogy még hány perc a szünetig, még hány perc a munkaidő, mennyire várja már a végét. Ugyanígy zavar, amikor egy konkrét vásárlót vagy a vásárlókat általánosságban a többi vásárló füle hallatára beszélik ki, negatív felhanggal. Természetesen tudom, hogy várja a szünetet, meg a munkaidő végét, mint a legtöbb munkavállaló, és természetes, hogy egy bunkó ember felidegesítheti, és jól esik kibeszélni, de szerintem egy kívülállónak, aki egyszerűen csak nyugodt légkörben akar vásárolni, kellemetlen ezt végighallgatni. Ilyenkor azt az érzést keltik a vásárlóban, hogy a vásárló a terhükre van (ami persze lehet, hogy így is van), de ez a vásárlónak nagyon kellemetlen, lehet, hogy emiatt nem is fog olyan szívesen vásárolni, sietni kezd, vagy éppen otthagyja a helyet. Azért írtam ki a kérdést, mert már annyira rendszer szintű ez a viselkedés, hogy be sem tudok úgy menni egy boltba (ahol egynél több eladó van), hogy ne ezt hallanám.

2019. szept. 22. 08:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az engem is zavar, amikor a vásárlókra tesznek megjegyzést. Engem is szóltak már meg, amikor kicsit arrébb léptem, és azt gondolták, hogy már nem hallom őket. Azóta is emlékszek rá és még mindig rosszul érzem magam, akárhányszor csak eszembe jut. :(

Meg azt sem szeretem, amikor odalépek, lehúzgálja az árut a kasszás, aztán elfordul és elkezd beszélgetni a másik kasszással. Én meg ott állok a kezemben a készpénzzel vagy a kártyámmal mint egy idióta, de nem tudok fizetni, mert ugyebár nekem hátat fordít, mint aki jól végezte dolgát. A mögöttem lévő vásárló pedig jól láthatóan sietne, fészkelődik meg rám néz ellenségesen, mintha én tartanám fel a sort. Ilyenkor még én érzem magam kellemetlenül, pedig nem miattam nem haladunk.

2019. szept. 22. 12:11
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az eladó elöttem tesz megjegyzéseket az elottem levo vasarlora azt szoktam mondani szép nyugisan:

Itt úgylátszik mindenkit kibeszélnek, ehhez csak gratulálni tudok es elmegyek.

2019. szept. 22. 12:26
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
En visszaszólok nekik, elsosorban tudom hogy a vasarlo a kiraly, tudom hol a helyem.
2019. szept. 22. 12:28
 14/16 A kérdező kommentje:
11-es, ez eszembe sem jutott, de tényleg, engem is borzasztóan zavar, mikor bárki, akár vevő, akár másik eladó pénzvisszaadás közben zavarja meg a pénztárost. Jellemzően összekavar valamit olyankor. Ez a legnagyobb bun.kóság, de ez nem az adott pénztáros hibája, hanem aki megzavarta.
2019. szept. 22. 18:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Engem az nem zavarna ha a szünetről és a munkaidő végéről beszélnek (végül is érthető) viszont az zavarna ha valakit kibeszélnének.
2019. szept. 22. 21:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Engem az zavar, ha látom az eladón, hogy zavarom. Pl az olvasásban. Vagy a netezésben. Komolyan. Kétszer mentem be olyan boltba, ahol az eladó éppen olvasott. Az egyik észre sem vett, a másik kelletlenül kiszolgált. Mindkettőtől úgy búcsúztam, hogy "na, nem is zavarom tovább..." de egyik se vette a lapot. Gondolom, örültek, hogy elhúztam a csíkot.

A netezős az durvább volt. Többen álltak a gép előtt, és nagyon jól szórakoztak. Se köszönés, se semmi, észre sem vettek. Kérdezni sem tudtam kitől. Na, azt beírtam a vásárlók könyvébe, mert ha legalább egy ember észrevett volna, de nem. Megírtam, hogy ez milyen jó kis munkahely, még a netezésért is fizetnek, és is ott akarok dolgozni, nincs egy szabad helyük? De nem válaszoltak. Viszont hamarosan megszűnt az üzlet nem is csodálkozom(egy üzletlánc egy tagja volt)

2019. szept. 26. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!