Titeket is zavar az eladók ilyen viselkedése? (Bővebben lent)
Megértem, hogy zavar, nem valami kedves vonás. Ilyenkor az a legjobb, ha kikéred a panaszkönyvet és megírod a panaszt a bolt ill. az adott dolgozó ellen (meg lehet kérdezni, hogy hívják). Ha nem változik semmi, nem mégy el többé abba a boltba vásárolni. Van még ezer másik.
Engem az zavar, ha alapból letegeznek. Szerintem bárhány éves is az ember (ha már nem gyerek) az önöző forma a megszokott és normális idegen emberek közötti kommunkációban.
Engem is nagyon zavar. Ami pedig meglep, hogy mostanában a Lidl-ben is ezt tapasztalom, pedig ott elvileg jól keresnek és elvárások is vannak.
Én telefonos ügyfélszolgálatos vagyok és az ügyfélkör zöme rémesen buta, nagyon fárasztóak (pl. van hogy nem tudja a saját anyja nevét), de akkor is elvárják a szép beszédet. Egyszerűen, mert belőlük élünk, ha ő nem hívna, más állást kéne keresnem.
Eléggé zavar! Leggyakrabban a benzinkútpénztárosok búval baszadékok tapasztalataim szerint. De mindenhol nagyon látszik a munkaerőhiány, hogy nem csak a boltban vesznek fel akárkit pénztárosnak, de pincérek meg hotelrecepciósok közt is egyre gyakrabban látok olyat, hogy olyan fejjel végzi a munkáját, hogy már én kérek elnézést, hogy zavarni merészelem.
Vagy a másik, ami idegesít, amikor kedvesnek kedves, de fogalma sincs semmiről (telefonszolgáltatók üzleteiben találkozom gyakran ilyennel).
Nem szeretek "bezzeg nyugatonozni", de most muszáj. Éltem az USA-ban, és ott minden alkalommal az volt a tapasztalatom, hogy még akkor is a szájukra erőltetik a mosolyt, meg akkor is barátságosan bánnak veled, ha amúgy meg tudnának fojtani. (Bár lehet, hogy nem is tudnának megfojtani, hanem tényleg eleve normálisan állnak hozzá az emberhez.) Csak akkor múlik el a barátságos hozzáállás, ha valamit többször elmondanak, és nem bírod felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!