Miért lehet az hogy akik régen bántottak azok sikeresek, én meg nem az életben?
Szerintem ha világ életedben áldozat voltál, akkor van egy gyerekkorodból eredő problémád. Mondhatod, hogy pedig a suliig mindig jó volt, de ha ezt tudták veled tenni, akkor mégsem jó mintákat láttál. Talán ezt a legnehezebb beismerni. Én is azt hittem, hogy szuper gyerekkorom van, de utólag ráébredtem, hogy anyám sok olyan lelki terhet rám nyomott, amit egy másik felnőttel kellett volna megbeszélnie. Nem haragszom rá már ezért, elengedtem a dolgot.
Én azt mondom, hogy élvezd ki a szingli létet. Oké, nekem van vőlegényem, tehát boldog kapcsolatban élek, de a gyerekvállalás terhét nem szívesen venném magamra. Nem is értem, hogy lehet erre irigynek lenni - oké, hogy aranyosak a gyerekek, de kihordani nehéz őket, megszülni fájdalmas, és utána állandó felügyeletet igényelnek.
Találd meg az erősségeidet, és építs azokra.
Sok sikert!
Az élethez szükséges agresszivitásnak és a környezetből jövő ingerekre való reagálásnak megvan a maga "normális" egyensúlya. Valószínűleg gyermekkorodban sem a családodban nem láttál megfelelő viselkedési mintát, sem pedig nem neveltek rá a kudarcok feldolgozására. Valóban a kudarcaidon rágódsz folyamatosan, pedig mindenkit érnek kudarcok, sikertelenségek és ezeket érdemes alaposan elemezni, mert lehet, hogy rossz volt a cél, nem megfelelő a kivitelezési mód és útvonal stb. Igenis, rá kell ébrednünk saját hibáinkra, belátni, hogy nem megfelelően cselekedtünk és máskor ezekből tanulva kell viselkedni. De azt is jól kell látni, hogy mikor voltak mások igazságtalanok, viszont az ő indítékaikat is elemezni kell, a mások emberi hibáit tudomásul kell venni és ha megfelelő humorral képes vagy szemlélni a dolgokat, akkor majd rácsodálkozol az emberi természet sokféleségére.
A párkeresésben valószínűleg folyamatosan vársz valamit, holott adnod kellene, feltehetően félsz attól, hogy kevesebb leszel, ha adsz. Pedig tévedsz.
Nem, nem az miatt lettek sikeresek, mert téged anno kiutáltak. Volt bennük ambíció, akarták, hogy jobban éljenek, megteremtették az alapokat. Miért kötöd össze a régen ért sérelmeidet részükről a mostani életeddel?
Nem értek egyet azzal, hogy szekáltak a suliban, de itt az a nagy helyzet, hogy te vagy gyenge jellem, amin tudom, hogy nehéz változtatni. De ne okold őket emiatt. Ha lett volna normális családi háttered, elmondhattad volna nekik minden bánatod, és melletted álltak volna ilyen helyzetekben, akkor mostanra ez már rég leperegne rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!