Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lehet az hogy akik...

Miért lehet az hogy akik régen bántottak azok sikeresek, én meg nem az életben?

Figyelt kérdés
Mostanában elgondolkodtam így a gyerekkoromon. Kíváncsiságból megnéztem egy pár volt osztálytársamnak a nevét akik kigúnyoltak. Mindegyiküknek van jó munkája, férje, gyereke. Még egy fiú is, akit irtó csúnyának gondoltam, és ő is kigúnyolt engem, még neki is egy viszonylag szép barátnője van, aki gyereket vár tőle 24 évesen. Egy lány, aki szintén kigúnyolt, neki is férje, gyereke van. Én meg mint mindig most is egyedül vagyok hiába próbálkozom párkereséssel, én sose vagyok elég jó senkinek. Voltak rövidebb járások fiúkkal, de ennyi. 26 évesen semmire se vittem, mint ők, és lehet sajnos igazuk volt, amiért kiutáltak engem.
2019. szept. 17. 09:48
1 2 3
 11/26 anonymousreview60 ***** válasza:
71%

"Nekik minden [bejött] felnőtt emberként is." Azért látod így, mert a mércéd szerint ők elértek több mindent/valamit, amit te nem (esetleg semmit). De amögött munka is van, még akkor is, ha köcsög volt/van az illető. Ráadásul felcseréled az okot az okozattal. #2 nem a férje miatt lett boldog és kiegyensúlyozott. Hanem a basztatást elengedte, ezután tudott kiegyensúlyozott és boldog lenni, majd talált egy párt, akivel még boldogabb. Senki nem szeretne kudarchalmot/kesergést a párjául (kivéve néhány még jobban zavaros embert). Az önsajnálat egy ostoba drog.

Egy férfi kollégám elvált. Elgyászolta a dolgot, majd olyan fél éven túl csajozni akart. Mindenhol. Boltban, benzinkúton stb. de nem jött össze. Kérdezte a kolléganőjét:

Kolléga: Mari, miért nem jön ez össze?

Mari: Tudod Ottó, oda van írva a homlokodra, hogy „Törődésre, kis sajnálatra vágyok. Bármelyik nőtől.” Te ezt nem látod, de mi nők igen. Amikor ez lekerül a homlokodról, akkor fog sikerülni.

Te is ebben a helyzetben vagy.

Amikor eléred, hogy ne tekintsd magadat sz**kupacnak, akkor kezd el majd megváltozni feléd a Világ. Ezt a gyakoris kérdést most itt zárd le, és kezdd el böngészni ezt: [link] Jó gyógyulást!

2019. szept. 17. 10:41
 12/26 A kérdező kommentje:
Igen sajnos egy csődtömeg vagyok, akinek kár volt megszületnie is. :(
2019. szept. 17. 10:48
 13/26 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Késő bánat! Mi indokolja a "csődtömegek" zaklatását? Van logikus oka? Vagy csak a primitív barmok vezetik így le korlátolt kisszerűségük miatt a feszültséget rajtuk?
2019. szept. 17. 11:27
 14/26 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
"Igen sajnos egy csődtömeg vagyok, akinek kár volt megszületnie is. :(" Ez az önszuggesszió az egyik legjobbb útja az önsorsrontásnak. Én is mondtam régebben magamnak, hogy "Kovács gyűlöllek" és ilyenek, de szinte maradéktalanul felhagytam vele.
2019. szept. 17. 11:29
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem negyvenként - elég kellemetlen bevallani - én is hasonlót érzek és ott tartok, a régmúlt emlékei (lelki testi bántalmazások) hatással vannak életemre.

Egyfajta áldozati identitás, áldozati szerep ez, amikor a régmúltbeli eseményektől szenvedünk, naponta (vagy elég gyakran) felidézzük, ha valami nem sikerül, akkor arra gondolunk: "nahát hogy örülnének neki a régi bántalmazók" "na bezzeg ha ezt látnák", "dehát megmondták hogy nem visszük semmire" stb.

Kérj segítséget pszichoterapeutától, ne járj úgy, mint én... :-(

2019. szept. 17. 11:46
 16/26 Savlekotő ***** válasza:
100%
Inkább örülj h fiatalon te szabad vagy nincs a nyakadon 1 két v 3 teher gyerek,ha közelebb néznél látnád h ott se minden arany..
2019. szept. 17. 11:53
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt látom, kisebb közösségben még rosszabb, ahol az egykori bántalmazókkal még találkozni is kell és azon élcelődnek, miket műveltek az emberrel anno... Persze vannak akik nagyon sajnálják, amiket tettek.
2019. szept. 17. 11:57
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

A világ ag ilyen határozott extrovertáltakra van kiépítve, hoszen ők maguk építették ki ilyenné a társadalmat, amilyen. Dominánsak, tűzön-vízen átviszik az akaratukat, energikusak, optimisták.

Ezek így az előnyök. Ők ezeket ki tudták használni!

Neked mik az előnyeid, és mennyire tudtad kihasználni őket?

Na látod, ez a baj... amíg te őket nézed, addig ők magukkal foglalkozgak, hogy nekik jobb legyen, te meg még mosg is csak irogykedsz!

Szedd már össze magad, és válassz az erősségeidnek megfelelő pályát végre, magaddal foglalkozz!

2019. szept. 17. 12:14
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Először is fejezd be ezt az önsajnáltatást és tegyél érte, hogy jobb legyen. Az írásodból lejön, hogy 26 évesen már eltemetted magad, mintha már legalább 50 lennél és az a fő problémád, hogy másoknak már van családja. Megjegyzem, hogy manapság már többen vannak azok, akik később (30 fölött) házasodnak és a gyerek is azután jön. De egyébként is baromság az életedet egy számhoz igazítani és az alapján élni és még inkább máséhoz hasonlítani, mert senki nem járt be ugyanolyan utat. Manapság meg eléggé tendencia, hogy akik elég fiatalon házasodnak, azok legtöbbször nem maradnak együtt életük végéig. Tehát lehet, hogy most minden csillogónak tűnik, pár év múlva meg majd jön a válóper meg a hercehurca a gyerekekkel. Ha ennyire a pár hiányzik az életedből, akkor menj és ismerkedj, akár társkeresőn, ahol neked szimpatikus. Ha otthon ülsz és sajnáltatod magad, mint ahogy most, akkor semmi nem fog változni, ennyi tényleg biztos.
2019. szept. 17. 12:34
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább fordítva látom. Akik a nagy kötekedők voltak, mind megálltak a fejlődésben a környezetemben, árufeltőltők, kasszások, gyárban dolgozók.
2019. szept. 17. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!