Miért nem figyelnek oda magukra az emberek jobban és miért kell magukat ennyire elhanyagolniuk?
Budapest:
1. Azt látom, hogy reggel-délután-este az emberek nagyrésze rohan, siet, holott a tömegközlekedési eszközök nagyrésze 3-5 percenként jár. Ha időben felkel, elkészül mindennel, akkor utána bőven elérné a korábbi járatokat is. Aztán izzadtan, loholva beesik a munkahelyére, garantálva a reggeli stresszt.
2. Rohanunk haza munka után. Én szép lassan elpakolok, kijelentkezek a gépből, még mosdó, arcmosás, dezodor-parfüm, szájspray, nem tart tovább 10 percnél. Sokan meg izzadtan, büdösen, visszataszítóan utaznak, pedig mindenkinek adnia kéne magára.
3. Olcsó kaják. Cigire, sörre, szemét kajára és pizzára nem sok költeni, de megvenni a néhányszáz forinttal drágább, jobb minőségű kenyeret, felvágottakat, húsokat, vagy venni zöldségeket és gyümölcsöket már túl sok.
4. Sport - Erre nincs mentség, miért nem járnak napi szinten sportolni az emberek? 8 óra munka után az irodából hazamenve mindenkinek kellene, hogy legyen erre energiája.
1. Miért nem foglalkozol te is a saját dolgoddal, miért azzal törődsz, hogy mások hogyan élnek és mit zabálnak éppen?
Egyébként nem jár mindenhol ötpercenként a busz és rengeteg olyan tényező lehet, ami miatt rohanni kell.
a.) Késett a másik busz, rohanni kell a következőig
b.) Dugóba került, megint rohannia kell
c.) Nem sikerült felkeltenie a gyereket, nem sikerült időben elindítania az oviba/suliba stb
d.) Rájött a szapora korán reggel, nehezen tudott elindulni.
2. Normális ember rohan haza munka után, vagy bevásárolni vagy a postára vagy a gyerekért, ahol nem őrzik meg a végtelenségig az intézményben ahova jár. Vagy le kell vinni pisilni a kutyát stb. Nem mindenkinek van kedve még cicomázkodni a munkahelyén.
Gondolom aki 12 órázik egy gyárban pl, az lefürdik mielőtt felszáll a buszra.
3. Melyik felvágott jó minőségű? Mert szerintem egyik sem. De nekem időm sincs figyelgetni, hogy vajon a Bélának párizsi van-e a szendvicsében vagy prágai sonka. Mellesleg sokan szerintem éppen kijönnek hó végéig nullára és ezért vesznek olcsóbb kaját.
4. Én heti 1x járok sportolni. Hogy miért? Mert ledolgozom a 8 órámat, 3-ra hazaérek ha nem kell bevásárolnom, utána kétnaponta főzök. A fűnyíró nem nyírja le magától a füvet, a mosógép nem mos és tereget magától és sosem láttam még a partvist sem egyedül dolgozni. Az állataim sem etetik meg magukat, a kutya sem önsétáltató.
Aztán vannak olyanok, akik ezek mellett még mennek a gyerekért a suliba, aztán tanulnak velük vagy éppen különórára viszik őket.
Meg ahogy írták előttem is: sokan fizikai munkát végeznek és örülnek, ha beesnek az ágyba mire mindennel végeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!