Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátság és bizalom csak a...

Barátság és bizalom csak a mesében létezik? Én nem hiszek ezekben.

Figyelt kérdés
Ostobaság bárkiben is megbízni,csak pórul járna az ember.A barátság is csak egy hazugság.Nekem eddigi életem során soha nem voltak barátaim és ha megbíztam valakivel,nagyon csúnyán pofára estem.

2019. júl. 9. 23:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
48%

Rossz emberismerő vagy valószínűleg. Nem akarlak ezzel megbántani, csak egy feltételezés. A családod egyik tagjában sem bízol? Nem, nem csak a mesékben létezik, csak rátalálni a megfelelő barátra nem mindig a legkönnyebb. De ha megtalálod, benne bízhatsz. Most idemásolok egy pár idézetet:

"Barátság: finom fészekmeleg. Összegömbölyödsz benne, és jól érzed magad. Csak annyi kell hozzá, hogy megtaláld azt, akit szeretni mersz."

Vavyan Fable

"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."

Antoine de Saint-Exupéry

"Minden bizalmas szó, amit egy barátnak átadunk, számára szent és azt lezárva őrzi mások szeme és füle elől. Semmi nem tudja rávenni arra, hogy visszaéljen barátja bizalmával. Ez a bizalom olyan szövetséget hoz létre a két szív között, amit a tapasztalataik alapján tanultak meg. Ez egy olyan szövetség, amely soha nem bomlik fel, amelyet soha nem szegnek meg."

Anthony Strano

"Ha azt tartod barátodnak, akiben nem bízol meg ugyanannyira, mint magadban, súlyosan tévedsz, és nem ismered eléggé az igazi barátság jelentőségét. Mindent együtt tisztázz barátoddal, de elsősorban vele légy tisztában. A barátságkötés után bízni kell, előtte mérlegelni."

Lucius Annaeus Seneca

"A barátság két dolgon alapul. Tiszteleten és bizalmon. Mindkettőre szükség van. Mindkét félnél. Tisztelhetünk valakit, ám ha nincs meg a bizalom a másik iránt, úgy szétforgácsolódik a barátság."

Stieg Larsson

"Hosszú időbe telik, mire az ember igaz barátjának mondhat valakit, a bizalom pedig csak lépésről lépésre alakul ki."

Nicholas Sparks

"Ha követnem kell az utamat, inkább megkockáztatom, hogy eláruljanak, mint hogy egyedül legyek."

Takei Hirojuki

"Az embereknek nem ugyanazt jelentik a csillagaik. Akik úton járnak, azoknak vezetőül szolgálnak a csillagok. Másoknak nem egyebek csöppnyi kis fényeknél. Ismét mások, a tudósok számára problémák. Az üzletemberem szemében aranyból voltak. A csillagok viszont mind-mind hallgatnak. De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. (...) Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak! (...) S ha majd megvigasztalódtál (mert végül is mindig megvigasztalódik az ember), örülni fogsz neki, hogy megismerkedtél velem. Mindig is a barátom leszel."

Antoine de Saint-Exupéry

"A legjobb barát néha kegyetlenül őszinte, néha rávilágít a hibáinkra, sőt, néha ő meri egyedül kimondani, amit hallanod kell. De az is biztos, hogy a legjobb barát az, aki elsőként áll majd ott, hogy felkaparjon a földről, miután hibát hibára halmoztál, és nem fog szólni egy rossz szót sem. Akkor már csak támogat."

Leiner Laura

"A régóta keresgélt "legjobb barát" tulajdonképpen végig ott volt az orrom előtt, csak amíg én egy emberben kerestem azt, amit számomra a barátság fogalma jelentene, nem vettem észre, hogy ez nem egy konkrét ideál, ami egyvalakiben megvan, és akkor az a nagybetűs Legjobb Barát. Hanem inkább egy puzzle, a darabjai szanaszét vannak, és ha együtt látja őket az ember, akkor értelmet nyer az egész. Valami ilyesmit jelenthet a barátság."

Leiner Laura

"- A barátok nem azért vannak, hogy szépítsék a dolgokat és felvidítsanak? (...)

- Nem. A barátok azért vannak, hogy észhez térítsenek, ha hibázni készülsz."

Leiner Laura

"Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom."

Popper Péter

És végül:

"Bizalom nélkül nehéz fenntartani egy barátságot."

Sarah J. Maas

Remélem tudtam segíteni 😀😉

2019. júl. 10. 00:20
 12/23 Mihago ***** válasza:
Létezik barátság és bizalom, mert én mindkettőt komolyan veszem, és igyekszem nyújtani. Ha bennem megvan, akkor másban is megvan. Az más kérdés, hogy az emberek többségében nincs, sokan pedig annyira bizalmatlanok, hogy nem hiszik el, hogy ezeket én komolyan gondolom.
2019. júl. 10. 00:54
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Közhely, de ilyen az élet. Nekem is tizenéves barátságaim mennek/mentek tönkre, mert jött az új nő, költözés vagy egyszerűen csak eltűnt, nem keresett.

Sokáig kerestem magamban a hibát, de nem nagyon találtam olyat, amivel ezt érdemeltem ki. Ha pénz kellett adtam. Ha szállítani kellett segítettem. Ha lakásfelújítás volt, ha lelkisegély kellett, ha kávé kellett, ha baj volt, mentem. Fel lehetett hívni éjszaka is, segítettem ha tudtam.

Az utolsó barátom (6 év után) összeszedett egy csajt, összeköltöztek és már magasról szarik rám. Bezzeg amikor nem volt hol laknia, akkor a gyorshívóban voltam és jó volt nálam dekkolni.

Nekem is van magánéletem, jó házasságom, nem lógok egyfolytában a barátokon. Csak annyit várnék el, hogy ne csak akkor rántsanak elő ha kell valami.

De 30 évesen megtanultam a leckét, vannak havetjaim akikkel havonta 1x összeülünk és elvagyunk, de tovább nem fejlődik a kapcsolatunk. És nem is hiányoznak.

2019. júl. 10. 00:55
 14/23 A kérdező kommentje:

Ez nem egyetlen árulás.Ez 7 éven keresztül tartó,folyamatos árulások sorozata.Én keservesen próbáltam mindig is barátokat szerezni,mert soha sem voltak.Mindenki csak kihasznált,átvert,belém rúgott,soha az életben nem számíthattam senkire!!!Ha valakivel barátkozni próbáltam annak csak csalódás lett a vége.

Én nem tudom hogy lehet olyan embereket találni akikbe megbízhatok,soha nem ismertem ilyen embereket.Ha valakinek elmondtam valami bizalmasat,az volt az első dolga,hogy szétpletykálta és nevetség tárgyává tett.Ha meg bármiféle segítségre lett volna szükségem,soha senkire nem számíthattam.Pedig én mindig ott voltam.De hiába

2019. júl. 10. 01:26
 15/23 A kérdező kommentje:

KÉPZELD KERESEM 7 ÉVE DE NEM TALÁLOM!!!!!MIT TUDSZ TE RÓLAM???AZT HISZED SEMMIT SE TETTEM EZ ELLEN??

2019. júl. 10. 01:27
 16/23 A kérdező kommentje:

Nem egy közelmúltban lévő esemény szomorított el,hanem az egész élet

2019. júl. 10. 01:28
 17/23 A kérdező kommentje:
De igen,amúgy egy mai napon történt csalódás szomorított el újra.
2019. júl. 10. 01:30
 18/23 anonim ***** válasza:
Az a szomorú valóság, hogy én is pont ezen megyek keresztül jelenleg, de most, hogy külső szemmel látom ezt a felfogást, rájöttem arra, hogy elképesztően idegtépő tud lenni, ha valaki folyton csak ezt a szöveget tolja a másik képébe. El sem tudom képzelni, hogy mekkora agyrém lehetek mások számára, de tényleg. Sajnálom, hogy így magamra tereltem a szót, viszont komolyan mondom, hogy most az térített engem észhez, amit te itt leművelsz, és ezzel nem bántani akarlak. Sajnálom, hogy te is olyan mélyre zuhantál, mint én, de csak azt tudom neked írni, mint mások: ha te nem teszel a változásért, akkor tényleg semmi jó nem fog történni, sajnos nem megy házhoz a csoda. Én például nemrég voltam pszichológusnál, de nem volt valami szimpatikus hely, ezért keresek tovább, mert őszintén meg szeretnék gyógyulni. Te is akard, mert ennek nem lesz jó vége.
2019. júl. 10. 02:16
 19/23 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele.

Volt 4 "legjobb barátom", 2 elköltözött és azóta le se sz4r. A másik kettő átvert, hátba szúrt.

Azóta nem engedek közel senkit se.

Amúgy se találkoztam még olyan emberrel, akiről úgy éreztem hogy teljesen egy hullámhosszon vagyun, megbízok benne, elmondhatok neki mindent.

Általában akik próbálnak barátkozni, azok mindent tovább mondanak amit beszélünk. Főleg munkahelyen, egyetemen. Ezért nem is mondok el semmilyen fontos, lényeges információt magamról.

Jól megvagyok így egyedül amúgy

2019. júl. 10. 08:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Mit gondolsz, felelős vagy azért h rendszeresen ugyanaz történik veled?
2019. júl. 10. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!