Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A gazdagok csak gazdagokkal...

A gazdagok csak gazdagokkal barátkoznak?

Figyelt kérdés

Barátnőmék elég tehetősek, én nem vagyok gazdag , de így is barátnők vagyunk.

Viszont a szüleik csak tehetős emberekkel foglalkoznak, de miért? Szóval én pl el sem tudnám képzelni hogy az én szüleim gazdagokkal foglalkozzanak, de ez nagyon erdekes. És nincs is gazdag ismerosunk sem.

2019. ápr. 23. 08:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Mert hasonló körökben mozognak. Nem tudom mit dolgoznak, de pl munka alapján sokkal nagyobb az esélye, hogy egy másik gazdagabb emberrel találkoznak.
2019. ápr. 23. 09:01
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Mert a csoró valószinüleg mindig tölük kérne kölcsön. Meg annak nincs pénze olyan programokra mint a gazdagoknak. Gondolom ezért.
2019. ápr. 23. 09:01
 3/14 anonim ***** válasza:
71%
Nem a pénz dominál egy barátságban...
2019. ápr. 23. 09:06
 4/14 anonim ***** válasza:
67%

Nem csak, de egyértelmű, hogy miért jönnek ki jobban a többi gazdaggal. Egyrészt lehet, hogy hasonló körökben mozognak (pl. mindketten sztárügyvédek, vagy mindketten belelátnak a bankrendszerbe), így ez meg is adja a beszélgetés témáját.

Vagy ha akarnak szórakozni, akkor is hasonló helyekre mennek (lehet a gazdagabbik fél nem érezné jól magát egy 2 csillagos szállodában, vagy egy sarki kocsmában).

Harmadrészt meg ugyan a műveltség meg az anyagi helyzet nem áll egyenes arányban egymással (egyetemi oktatók erről tudnának mesélni!), de hogy mondjam... Sanyikát a lakótelepről az érdekli amit a Fókuszban hallott tegnap, Beregházy Terézia Erzsébet grófnőt az opera érdekli. Dr. Bőröndi György ügyvéd úr meg lehet hogy nem halálosan művelt, de Sanyikához képest azért világlátottabb.

2019. ápr. 23. 09:12
 5/14 anonim ***** válasza:
27%
Igazából teljesen mindegy, elvégre a ti barátságotok nem kell, hogy kihasson a szülők kapcsolatára.
2019. ápr. 23. 09:22
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

Nekem is volt gazdag barátnőm gimiben, nem ezen múlt.

Aki beleszületik, az többnyire nem lesz beképzelt, lenéző. Neki a szülei is nagyon rendesek, engem is elvittek suliba kocsival reggelente, addig is tudtunk beszélgetni.

Viszont van olyan ismerősöm, aki csak beleházasodott a jómódba, mindig lenéző volt, de most már sokszorosan az.

2019. ápr. 23. 09:33
 7/14 anonim ***** válasza:
81%

Általában az ember hasonló körökben mozog. Csak higy egy egyszerű példát mondjak, a gyári sori munkás nem fog a vezerigazgatòval barátkozni, az 100%. Az igazgató a többi fejessel fog összejàrni munkán kívül, míg a sori munkás a többi szalagmunkàssal.

Felnőttként szerintem jobban számít, hogy milyen pozícióban vagy.

Gyerekként a suliban inkább mindegy, hogy kivel barátkozol. Ott nagyjából egyenlőek vagytok, nem ütközik úgy ki a különbség.

Én egyébként nem is szívesen barátkoznèk felnőttként nagyon gazdagokkal. Frusztrálna.

A barátaimmal tudunk együtt programokat csinálni, vásárolni stb. Ha túl nagy lenne az anyagi differencia, az nem menne szerintem. De mindenki más.

2019. ápr. 23. 09:47
 8/14 anonim ***** válasza:
18%
Gondolom azért, mert egy kevésbé vagyonos barát nem tudná követni azt az extrém költekező életstílust amit ők űznek.
2019. ápr. 23. 09:48
 9/14 anonim ***** válasza:
75%
Én maximum csak az üzleti partnerek megválasztásánál vagyok így. Privát barátkozásnál sokkal jobban számít az emberség, a kulturáltság, mint a vagyon. Nyilván ne valami sutyerák proli legyen, aki mindenre meg akarja hívatni magát, de a szimpátia nem pénzfüggő.
2019. ápr. 23. 09:49
 10/14 anonymousreview60 ***** válasza:
75%
#1: +1
2019. ápr. 23. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!