Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van ez? Mitől lehet? Mi...

Miért van ez? Mitől lehet? Mi baja van?

Figyelt kérdés
Van egy legjobb fiú barátom(16), akivel lassan egy éve ismerjük egymást. 0-24-ben beszélgetünk, elmondunk egymásnak mindent, odafigyelünk egymásra, meghallgatjuk egymás bajait, illetve kb. mindent tudunk egymásról. Mostanában nagyon furcsa nekem. Amikor megkérdezi tőlem, mi a bajom, elmondom neki (Lehet ez önzőség, de NÉHA azért az ember elvárja, hogy segítsenek neki...Főleg, ha a legjobb barátjáról van szó... A bajainkat magunknak kell megoldani az tény, és általában meg tudom magamnak is oldani, de jó az, ha van kire támaszkodni...) és ő vagy annyival letudja az egészet, hogy "Értem." vagy 1-2 szóval válaszol, pl: "Majd megoldod/Szard le." (Ha olyan a szituáció) Nem tudom miért csinálja ezt. Tegnap nekem mesélte el a szerelmi gondjait, én segítettem neki, bíztattam, és ma semmit nem kaptam vissza. Mindig meghallgatom, mindig segítek neki (Nem hiszem, hogy besokallt volna, mert nem vagyok nagyon panaszkodós, de ha kérdezi akkor elmondom mi a baj illetve nem szoktam magamat sajnáltatni sem..) Szerintetek? Mi a megoldás? Bocsi, ha hosszú lett.. :/ 16/L

2018. jún. 20. 18:18
 1/4 Fish1 ***** válasza:
Ha úgy érzed, hogy a segítségét igényled, vagy a véleményére vagy kíváncsi, akkor neki konkrétan ezt. A pasik nem gondolatolvasók és nem értik az utalgatásokat. Fogalmazz egyértelműen és segíteni fog.
2018. jún. 21. 01:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Ma megtudtam, hogy nem csak,velem csinálja ezt..

Ő is néha elvárja, hogy segítsenek neki, de ő alig segít/támogat valakit.. Most ezt nem értem akkor, hogy hogy van ez.

2018. jún. 21. 10:43
 3/4 Fish1 ***** válasza:

Lehet, hogy más beállítottságú és nem szeret az emberek életébe beleavatkozni, főleg nem kéretlenül.

De szerintem ha a megfelelő módon kéred és érezteted vele, hogy fontos számodra a véleménye és hogy szerinted hasznos tanácsot tudna adni, akkor megnyílik, még ha nem is rögtön.

2018. jún. 21. 17:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem.

Mondtam neki, hogy ,,Olyan fura vagy mostanában, mi a baj?,,

Annyit mondott, hogy munka, otthoni veszekedések (nagyon rossz családi háttere van), meg egy csajjal is alakulóba van..

2018. jún. 22. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!