Fanatikus facebookon posztolgató ellenzékiek! Nem féltek tőle, hogy tönkre fogjátok tenni az emberi kapcsolataitok felét?
Aranyos kérdés, de hagy vezessem be a vélelménybuborék (filter bubble) fogalmát.
Az emberek jellemzően olyan emberekkel vannak ismeretségi viszonyban facebookon (és jellemezően az ő posztjaikat lájkolják, kommentelik illetve az ő oldalaikat követik), akikkel hasonló véleménnyel vannak, ugyanabban a "véleménybuborékban" vannak.
Ergo, ha én fiatal budapesti fiatal vagyok, akkor nagyon nagy valószínűséggel az ismerőseim 75-80% százaléka utálja a Fideszt, így a Fideszt ócsárló posztjaimnak nem lesz semmilyen hatása, sőt inkább rengetegen lájkolják majd.
Ugyanez ellentétes előjellel, ha vidéken élő középkorú férfi vagyok, akkor pedig nagyon nagy valószínűséggel az ismerőseim 75-80%a Fidesz párti lesz, és valószínűleg én is Fideszt dicsérő posztokat fogok megosztani.
:DDD
Alig lépek fel Facebookra, de akármikor megyek mindkét oldalról látok posztot, Fideszesektől többet. Miért nem a politikával foglalkozóknak mondod ezt? Miért csak az ellenzékieknek? Esetleg zavar, hogy más a véleményük mint neked?
Nem túlzottan érdekelnek az ottani posztok, van jobb dolgom is mint hogy gyakorin akadjak ki velük kapcsolatban, mondjuk a továbbgörgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!