Nektek hogy alakulnak az emberi kapcsolataitok? Miközben alakulnak, mi van a fejetekben? Mi a normális?
Pontosan arra gondolok, hogy amikor alakul egy emberrel a kapcsolatotok (új emberek) akkor hogy álltok hozzájuk. Vannak a fejetekben mérlegelések, hogy beleférnek-e a ti elvárásaitokba, szűrőrendszeretekbe? VAgy nagyobb türelemmel vagytok feléjük? VAn közben olyan gondolat, hogy na ez ilyen, meg amolyan, ez nem szimpatikus stb.? Mondhatjuk ítélkezésnek is, ami a ti hozott dolgaitokhoz, nem illik (pl. bunkó, vagy nagyképű, sznob stb)
Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogy vagytok ilyenkor, egyáltalán figyelitek-e a másik embert, hogy ő milyen, fog -e neked tetszeni, vagy nem is méregetitek?
az a legrosszabb, amikor figyeled, gyűjtöd a pontokat, és a végén rájössz, hogy nem szereted, és nem szimpatikus.
És nem kell mindenkivel szimpatizálni, meg mindenkitől elvárni hogy bejöjjünk neki, de akkor is rossz rádöbbenni arra, hogy én se tudok elfogadni akárkit, és megijedtem, hogy túl ítélkező vagyok-e, és hogy mi a normális, hogy lehet több elfogadással kéne lennem a többi ember felé, azért mert ők mások.
Leírjátok hogy van ez nálatok ilyenkor a fejetekben, amikor egy új társaságba kerültök, és kezd kialakulni, hog y ki milyen ember? hogy olyankor mit figyeltek, szűrtök-e gondolkodtok-e mérlegeltek-e stb. Mit kezdtek olyankor amikor valakiről megállapítjátok, hogy na ő nem az én világom, nem vagyunk egy hullámhosszon.
Hozzá tartozik, hogy ez egy családban történt most velem, de érdekel más szituáció is.
Sokat számít, hogy hány éves vagy.
A viselkedéseden változtathatsz, de az érzéseiden sajna nem.
Èn amikor találkozon egy "új" emberrel, csak figyelek, ill. beszélek, tehát abszolúte nem gondolkodom.
Arra koncentrálok, hogy menjen a beszélgetés, lehetöleg mind a ketten jól érezzük magunkat.
Ez idáig remek.
De aztán önkéntelenül jönnek vissza a szavak, mondatok, amiket a másik mondott, cselekedetei... stb., akár éjszaka is , tehát itt abszolút szó nincs tudatosságról és önkéntelenül összerakom a puzzle-t és rádöbbenek a rejtett szándékaira, hazugságaira - hogyan használ ki másokat, nem feltétlen engem, és akkor máris összeomlik a jó benyomás róla.
Mivel öntudatlan, nem is tudok védekezni ellene.
Ez van. Nálam magas az erkölcsi, morális szint és ezt elvárnám másoktól is. Persze többnyire várhatom...
Ha Te is bonyolult lélek vagy, spirituális beállítottságú,
sajnos sokat fogsz csalódni az emberekben.
Sokáig kell keresgélned, mire egy neked megfelelöre bukkansz. De ezt rögtön meg fogod érezni!
Addig pedig kénytelen vagy a többieket elviselni mümosolyokkal, mert mégiscsak társadalomban élünk, nem vonulhatunk el remetének.
Nem tudsz elmenekülni önmagad elöl, ilyen vagy: kritikus, igényes.
Bizalmas kapcsolatra törekszel, nem csak az idö agyonütésére. Ezzel teljesen egyet tudok érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!