Mit gondolná, ha a legjobb barátod minimálisan sem segítene a munkakeresésben?
Pedig vannak ismerősei a vágyott cégeknèl,vagy kedves munkaköreimben több cégnél is, akik vezetők.
Körülöttem a magánéletemben is és a kollégák között is pár ember kivételével ismerős útján talált munkát rövid odôn belül és nem hónapokon át tartó cv küldéssel, elfoglalják sokszor a helyeket a kapcsolatosok.
Van, hogy tôlem kérnek segítséget és sokszor ismerôsnek, nem rokonnak, barátnak.
Szerintetek?
Mi az értékelhetô tudás? Aki bolti eladó,növér, postás, az mind nulla, mert nem járt elitt egyetemre? Szoktál nekik szólni errôl, hogy tudják ők is?
Én egyik sem voltam/ vagyok.....és sokszor volt, hogy olyat vettek fel a megpályázott munkára, akinek semmi végzettsége nem volt, de volt ismerős e..
Vidéken még mindig ez megy... ismerős behívása, aztán meg is látszik az adatokon, mert ezek, ahol ilyen a "felvételi rendszer" nem is versenyképesek, ha nem valami csókos akkor még jól se lehet keresni.
Budapesten diplomával, magabiztos nyelvtudással már nem kellenek ilyenek, hisz millió egy fejvadász cég van, minden nagy multinak van karrier oldala.
Ez a 98%-os nevenincs statisztika meg tényleg ordas nagy kamu...ezzel ne vigasztald magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!