Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit gondolná, ha a legjobb...

Mit gondolná, ha a legjobb barátod minimálisan sem segítene a munkakeresésben?

Figyelt kérdés

Pedig vannak ismerősei a vágyott cégeknèl,vagy kedves munkaköreimben több cégnél is, akik vezetők.

Körülöttem a magánéletemben is és a kollégák között is pár ember kivételével ismerős útján talált munkát rövid odôn belül és nem hónapokon át tartó cv küldéssel, elfoglalják sokszor a helyeket a kapcsolatosok.

Van, hogy tôlem kérnek segítséget és sokszor ismerôsnek, nem rokonnak, barátnak.

Szerintetek?

2017. máj. 8. 05:28
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
65%

12:52!

Bukott karriertanácsadó szavára én nem adnék. Minden állásomat önéletraj beküldése útján szereztem, soha nem nyomtak be sehova. Véleményem szerint a sikertelen, magukért semmit nem tenni akaró emberek hirdetik ezt hogy csak kapcsolatokkal lehet állást kapni, hisz könnyebb mutogatni másra, mint beismerni a hibáinkat. Ez az, ami megkülönbözteti a sikeres embert a sikertelentől!

2017. máj. 8. 13:11
 12/36 anonim ***** válasza:
19%

Az emberek (hacsak nem hiányszakmában dolgoznak, vagy fizikai dolgozók, vagy szerencséjük van!) a kapcsolataikon keresztül találnak munkát.

Amíg 700 helyre nem adtad be a jelentkezésedet, nyomd tovább, csak a Nagy Számok Törvénye alapján van esélyed, ha nincsenek kapcsolataid. Aki mást mond, HAZUDIK! lehet köpködni!

2017. máj. 8. 13:17
 13/36 A kérdező kommentje:

Értem, akkor az összes tanácsadó és az összes szakkönyv hazugság, tévedés.

Pár éve én is csak álmodtam, hogy mikor küldöm az önéletrajzom, semmi reakció, mikor ugyanoda ugyanazt az önéletrajzom valaki ismerős vitte be, még AZNAP hívtak interjúra. Barátnőmmel is volt hasonló.

2017. máj. 8. 14:06
 14/36 anonim ***** válasza:
19%
45 évesen lettem munkanélküli, ugyanez. Önéletrajz-küldés, várás, semmi. Minden állásra megvolt a felveendő. Egészségileg, anyagilag tönkrementem...
2017. máj. 8. 14:22
 15/36 anonim ***** válasza:
38%
Én csak személyes tapasztalatokra, és a környezetemre hivatkozhatok. Ha szakmailag megfelelő vagy, egyéb kompetenciáid is rendben vannak, és emberileg is okés vagy, akkor nincs szükséged kapcsolatokra ahhoz hogy bejuss valahova. Továbbra is tartom hogy ez nem más mint terelés, és a saját hibáid be nem ismerése azáltal hogy másra mutogatsz.
2017. máj. 8. 14:23
 16/36 A kérdező kommentje:
Akkor, szerinted gyenge az önéletrajzom és azok, akik töredéke végzettséggel, töredéke tapasztalattal, de ismerôssel rendelkezve kerültek behívásra ( esetleg) ,,felvételre, ott az ismerősség semmilyen szerepet nem játszott, mert az ismerősök nem segítenek egymásnak és a cégek se kérnek az ismerôsökbôl, sőt direkt leszelektálják õket.
2017. máj. 8. 15:27
 17/36 A kérdező kommentje:
Mi a hibám, segitesz meglátni?
2017. máj. 8. 15:30
 18/36 A kérdező kommentje:
Aki ilyen pozitiv vagy, te hány éves vagy? Fffi v nô? Hogyan kerestél és találtál munkahelyeket, ahol eddig voltál? Köszönöm.
2017. máj. 8. 15:34
 19/36 anonim ***** válasza:
76%
Közszférában dolgozom,nálunk,ha netán van üresedés,a legelső kérdése az a főnökömnek,hogy tud "valemelyikőtök estleg valakit aki... Mert nem szeretnék utcáról embert".Eddig egyetlenegyszer vetünk csak fel munkatársat hirdetés alapján...Szóval van ebben igazság,bár versenyszféráról nem tudok nyiltakozni.
2017. máj. 8. 22:48
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Amennyit egy baráttól elvárhat az ember munkakeresésnél: szól, ha a munkahelyén üresedés van. Ennél többet pofátlanság várni.

Kérdező, szerintem itt nálad lesz a probléma. Milyen végzettséged és munkatapasztalataid vannak?

2017. máj. 8. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!