Mit gondolná, ha a legjobb barátod minimálisan sem segítene a munkakeresésben?
Pedig vannak ismerősei a vágyott cégeknèl,vagy kedves munkaköreimben több cégnél is, akik vezetők.
Körülöttem a magánéletemben is és a kollégák között is pár ember kivételével ismerős útján talált munkát rövid odôn belül és nem hónapokon át tartó cv küldéssel, elfoglalják sokszor a helyeket a kapcsolatosok.
Van, hogy tôlem kérnek segítséget és sokszor ismerôsnek, nem rokonnak, barátnak.
Szerintetek?
Gerlei Béla karriertanácsadónak üzenném, hogy eddig minden állásomat úgy szereztem, hogy küldtem egy önéletrajzot.
És ha én küldök egy önéletrajzot, arra - nem vicc - mindig kapok választ.
Mondjuk én nem riporterképzőn végeztem, Mister Gerlei...
Haa barát "csak" annyit tesz, hogy szól, ha náluk üresedés van, akkor hogyan lehet, hogy amikor engem kerestek meg,hogy tudok-e munkát, akkor a legritkább volt, hogy barátnak érdeklődtek, legtöbbször "csak" szomszédnak, jelenlegi kollegának, tanfolyamos társnak, edzésről ismerősnek...jóval távolabbi kapcsolatos embernek érdeklôdtek, mint ilyen közel egy barát áll. Ha jõtt a munkahelyeimen új ember, akkor sem csak a legjobb barát hozta be, hanem pld az egyikük az unokatestvèr ismerôse volt a reggeli volanbuszozasról.
Ezért nem értem, ha távolabbi kapcsolatban lévô emberek segítenek egymásnak, nálunk ez mért nem müködik. Ha a saját barátom szerint nulla vagyok, akkor mit csodálkozom, ha be se hivtak eddig sehova.
Végzettség: 2 diploma, 4 okj
Tapasztalat: 3 év közszféra, 20 év multi
"Haa barát "csak" annyit tesz, hogy szól, ha náluk üresedés van, akkor hogyan lehet, hogy amikor engem kerestek meg,hogy tudok-e munkát, akkor a legritkább volt, hogy barátnak érdeklődtek, legtöbbször "csak" szomszédnak, jelenlegi kollegának, tanfolyamos társnak, edzésről ismerősnek...jóval távolabbi kapcsolatos embernek érdeklôdtek, mint ilyen közel egy barát áll. Ha jõtt a munkahelyeimen új ember, akkor sem csak a legjobb barát hozta be, hanem pld az egyikük az unokatestvèr ismerôse volt a reggeli volanbuszozasról. "
Ezt írd le mégy egyszer normálisan, mert nem is értem mit akarsz. Az a baj, hogy nem a jó barátot vették fel, hanem a távoli ismerőst? ÉÉÉÉÉÉÉÉS? Szerinted a haverjaidnak mennyire van köze a felvételi eljáráshoz? Azért mert én dolgozok egy x száz, ezer fős cégnél, szerinted nekem (vagy a barátaidnak), bármi beleszólása van ebbe?
"Végzettség: 2 diploma, 4 okj
Tapasztalat: 3 év közszféra, 20 év multi"
Ezzel abszolút nem írtál le semmit. Milyen diplomák? Mikor végezted őket? Milyen okj? Mikor csináltad? Az a 3 év közszféra mit jelent? Meg a 20 év multi? Lehet multinál takarítani is meg titkárnőnek is lenni, meg másik 400 dolgot csinálni.
Van egy olyan érzésem, hogy azért nem mondasz semmi konkrétumot, mert pontosan tudod, hogy nincs semmi értékelhető tapasztalatod és tudásod.
Értem Szóval, hiba 40 felettinek lenni. És, mi a terved? Mindenkit a 40. születésnapján le kell ölni, mert nagy hiba tovább élni?
Ebbôl a szemszögből még nem hallottam, hogy hiba hagyni, hogy valaki túlélje a 40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!