Szerintetek véget vessek ennek a barátságnak?
Tudom, hogy ezt nekem kell eldöntenem, de a tanácsotokra/véleményetekre vagyok kíváncsi!
Szóval a legjobb barátnőmről van szó, aki tényleg a legjobb barátnőm, születésünk óta ismerjük egymást, együtt jártunk oviba/általánosba és most középsuliba is.
Csak most kapcsolatban van.. ez nem is lenne baj természetesen, eleinte persze ment az a tipikus barátnős csevej, hogy jaj mesélj róla, mit csináltatok, mikor találkoztok stb.. de már kb. másfél éve együtt vannak, és azóta nagyon megváltozott, és nagyon elegem lett belőle. Konkrétan leszar mindent és mindenkit, elhanyagolta a barátait, így azok már nincsenek neki. Csak én, hát persze. Csak a barátjának él. Szerinte ez így rendben van, van neki a barátja, meg én a barátnője és ennyi. A minap megkérdeztem tőle, hogy "És kiket fogsz keresni ha valamire szükséged lesz az elkövetkezendőkben?" Mire ő: "Hát te itt vagy és ennyi." Milyen jól kivagyok használva, én ott legyek neki a bajban, de ő meg leszar engem! Csak akkor hív át, ha épp a barátja nincs vele és unatkozik! Mikor látom, hogy a barátja is fent van fb-n, akkor inkább rá sem írok, mert úgysem fog visszaírni, mert olyankor a barátjával beszél és leszar másokat!Suliban is csak addig vagyok jó neki, amíg a tanulásról beszélünk pár mondatot, utána előveszi a telefont, és már nyomkodja is, mintha ott sem lennék, miközben beszélnék vele!
Én meg persze játszom a jó barátnőt, akit ez nem zavar, mert ugye szeretem, nagyon sok közös emlékünk van, ezért nem akarok ennek véget vetni, de ezt már nem bírom tovább! Persze majd ha szakítanak, akkor meg majd egyből hozzám jön sírni és majd folyton a nyakamon lóg, hogy ne legyen egyedül, holott értem ennek a felét sem tette meg.
Ne a kérdésre válaszoljatok, inkább csak adjatok valami tanácsot, írjatok errről véleményt, hogy mit csináljak! :(
Köszönöm!
UI: Nekem jelenleg nincs kapcsolatom, így nem tudok neki "visszavágni" ugyanezekkel. Csak szenvedek egyedül, hogy a "legjobb barátnőmnek" nevezett személy mamár csak kihasznál.
Én 2013-ban kezdtem el járni a barátommal. Nem vagyok az a barátkozós típus. 1 barátnőm volt akivel pár éve ismertük egymást és az osztálytársaimmal beszélő szinten voltam. Amikor elkezdtünk járni csak a barátommal foglalkoztam. Nagyon sokat tanulok és még így is volt,hogy a tanulást választottam helyette. Nem lett volna időm még barátnőre is... A buszon találkoztam csak a barátnőmmel reggelente meg néha délután. Nekem ennyi elég is volt belőle. (Igazából a barátom sem szerette ha mással foglalkoztam)- lehet,hogy a ti esetetekben is a fiú a ludas...
Múlt évben egy hatalmas veszekedés után kidobott a barátom. A barátnőm egész nyáron egyszer jött el meglátogatni. Nagyon magam alatt voltam, bár ő sem hiányzott. Most nyár elején őt is kidobta a pasija, mondjuk utána megint összejöttek...
Engem már igazából nem is érdekel a barátnőm. Már egyetemre jár, éli a saját életét. Ha kérdezek tőle valamit, nem arra válaszol. Ő nem veszi észre,hogy a kettőnk kapcsolata nem stimmel. Állandóan zaklat, hív stb. stb. Hiába mondom neki,hogy nincs már miről beszélnünk. A hülye barátja meg egyeltalán nem érdekel....
Nem lehet,hogy már a ti kapcsolatotok is"kihűlt"?
Dettó ugyanebben a helyzetben vagyok.
Amióta barátja van engem konkrét le se szar. Eleinte zavart de mostmár nem.
Csak arra jut időd amire nagyon akarod.Ezek szerint én egy kicsit sem számítok neki.
Ilyen emberekre nincs szükségem.
Ha a legjobb barátnőd, akkor szerintem az őszinteség alap a barátságotokban. Miért nem mondod el neki az észrevételeidet? Azt hogy megváltozott, hogy milyen érzés ez Neked...stb. Nagyjából, amit ide leírtál.
S ha valóban fontos a barátságotok, akkor el fog rajta gondolkozni. Persze, a hangnem sem mindegy. Ne támadj, mert az eleve mindent tönkretesz. Csak szépen mondd el mit érzel... Talán egy próbát megér, nem?
Köszönöm mindenki válaszát, mindenkiét hasznosnak találom. Főleg a 3-as válaszolóét, el fogok rajta gondolkodni!
De egy valami szúrja a szemem, ne haragudj 5-ös, de nagyon nincs igazad!! Ez mégis hogy jött le? Azért mert a "legjobb barátnőm" és szeretnék vele legalább hetente egyszer valami csajos programot csinálni, ahogy a barátnők szokták? Ez ráakaszkodás? Ő meg még erre sem hajlandó, mert nem ér rá?
Nem akarok folyton együtt lenni vele, de ha már a legjobb barátnőjének tart, akkor azért szánhatna rám legalább egy délutánt és törődhetne velem is, nem?
Mindig törekedni kell, hogy megtaláljuk az egyensúlyt párkapcsolat és barátok között. Méghozzá a párkapcsolat mellett kell időt szorítani olykor a barátokra is.
Én is voltam olyan helyzetben, amikor fősulis "barátnőimmel" és egyben szobatársaimmal megszakadt emiatt a barátság, pedig az egyiküket tényleg közel éreztem magamhoz, nem ezt vártam volna. De hát nem volt ő sem igaz barát, ugyanis én próbáltam vele megbeszélni mi a baj ( én akkor a másik oldalon voltam, akkoriban lett kapcsolatom, és esténként nem igen voltam ott velük ügye, csak nap közben. Arra sem volt hajlandó, hogy megbeszéljük, vége lett. Nagyot csalódtam akkor.
De másfelől akkortájt lettem nagyon jóba egy szaktársammal, 1-2 hónapra rá ő lett helyettük a lakótársam. Ennek már 4 éve, napi szinten beszélünk, úgy, hogy 3 éve kint él Angliában. Ő nem szakította meg velem a kapcsolatot, pedig ő is ugyanúgy megtehette volna akkor, mert esténként a barátomhoz mentem én is el. Szóval legtöbbször ott voltam, de amikor tudtam, hogy szüksége van rám, olyankor ott maradtam vele. Nehéz az egyensúly.
Én úgy gondolom, hogy ha igazi barátok vagytok, akkor mindent, beleértve ezt is meg tudjátok beszélni.
Az évek alatt mindketten (párommal) ki tudtuk ezt alakítani, hogy jusson idő a régi barátokra is. Mert kell.
Az elején természetes jelenség, hogy minden idejét a párjával akarja tölteni valaki, de ez pár hónap alatt lecseng. Másfél év alatt már nem szabadna gondot okozni, ha pl 1-2 hetente csináltok valami programot..
Majd rájön mindenki, csak akkor már azért fog sírni, mert nincs egy barátja sem, mert hagyta magát teljesen a párja alá vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!