Vessek véget ennek a barátságnak?
Szia! Szerintem ne az alapján dönts egy barátság sorsáról, hogy mások hogyan fognak emiatt téged megítélni. Szerinted, mint ember, értékes a barátnőd? Gondolok itt arra, hogy becsületes-e, szorgalmas-e, őszinte-e. Értem én, hogy nagyon kellemetlen, hogy őt is és téged is piszkálnak a külseje miatt, de egy igaz barát ilyenkor nem elhagyja a társát, hanem kiáll mellette, mindkettőjükért. Igenis te leszel értékesebb attól, hogy nem a külső alapján ítélsz, hanem a belső tulajdonságok alapján.
Egy kicsit árnyalja a képet az, hogy a barátnőd, mint transzfiú, szerelmes beléd. Egyértelműen meg kell mondanod neki, hogy szerelmi kapcsolatról szó sem lehet, hiszen te a fiúkat szereted. Ettől még maradhattok barátok (de persze ha őbenne nagyon dúlnak az érzelmek, akkor ez nem annyira fog működni). Persze ezt nem kell senki idegennek az orrára kötni. Ilyen korban még az is előfordulhat, hogy valakinek változik a nemi vonzódása, tehát lehet, hogy pár év múlva a barátnőd már inkább a fiúkhoz fog vonzódni, vagy a fiúkhoz is. Attól még külsőre, a stílusa fiús maradhat, és lehet, hogy pl. inkább férfiakra jellemző szakmát választ. Ismerek ilyen házaspárt, ahol a feleség mérnök, és sok ház körüli tipikus férfimunkát is ő végez (falat fúr stb.).
Szerintem ugyanúgy beszélj vele, mintha egy nem transznemű srác vallana neked szerelmet, akitől nem akarsz semmit. Megmondod neki egyenesen, hogy nem jön be.
Ha pedig azért nem akarsz vele barátkozni többet, hogy a többiek az ő "mássága" miatt - és nem a vonzalma miatt - nehogy piszkáljanak, akkor ez tényleg nem barátság, és vess neki véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!