Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért képtelen valaki pszichol...

Miért képtelen valaki pszichológushoz fordulni, amikor bajban van?

Figyelt kérdés

Miért nem veszi észre, hogy a probléma nagyobb nála és segítséget kell kérni?

Miért hiszi azt valaki, hogy rajta nem segíthet szakember?

2016. júl. 6. 20:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nevelés kérdése.

Szégyennek hiszi.

Depresszió, úgy gondolja rajta nem lehet segíteni, neki mindegy már.

Légy vele türelmes,kedves,legyél mellette.

Próbáld kimozdítani a jelenlegi helyzetből.

2016. júl. 6. 20:21
 2/12 A kérdező kommentje:
Bárcsak mellette lehetnék.
2016. júl. 6. 20:25
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
A pszichológus egyedül arra jó hogy az ember elnyögje neki a bánatát, ettől még nem lesz semmi sem jobb. Felesleges pénzkidobás. Főleg ha az ember csak simán depressziós mondjuk és nincs is semmi bánata amit elnyöghetne.
2016. júl. 6. 20:47
 4/12 anonim ***** válasza:
kérdező? miért csak bárcsak?
2016. júl. 6. 20:53
 5/12 A kérdező kommentje:

#4-es

Hosszú sztori. :/

2016. júl. 6. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Írd meg légyszi privátban a sztorit! Szeretnék segíteni, mivel én is voltam depressziós (ráadásul nagyon mélyen) és sikerült legyőznöm szakember segítsége nélkül. 18/F
2016. júl. 6. 23:27
 7/12 anonim ***** válasza:
nekem is szivesen elküldheted megpróbálok én is sgíteni amiben tudok:)
2016. júl. 7. 10:44
 8/12 anonim ***** válasza:

"Szeretnék segíteni, mivel én is voltam depressziós (ráadásul nagyon mélyen) és sikerült legyőznöm szakember segítsége nélkül. 18/F"

18 évesen ezt kijelenteni felelőtlenség és hatalmas pofára vall. Majd ha elmúltál 50 akkor kijelentheted, hogy legyőzted, túlélted a depressziót! Én 27 évesen lettem öngyilkos, majd ismét 20 év múlva visszasüllyedtem ugyan arra a szintre. Ezért nem lehet bízni senki ember tanácsaiban sem! Körülöttem a 40 év körüli korosztályból több mint 20-an végeztek magukkal. Persze erről nem készült statisztika! Ezeket soha nem írják bele a tankönyvekbe! Ezért a fiatal orvosok, pszichoakárkik szemlélete is jóval el van ferdítve!

Tehát az ellenpéldák miatt nem bízhatunk senkiben!

2016. júl. 7. 11:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Kedves 8-as miért írsz ilyeneket úgy, hogy nem is ismersz? Mindegy nem érdekel, a kérésem nem hozzád szólt, majd a kérdező eldönti hogy mit csinál.
2016. júl. 7. 12:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Azért mert tudom, hogy egy ilyen fiatal előtt még ott van az egész élet, és 18 évesen még nem lehet mondani hogy már túl vagy a nehezén! Lehet holnap történik valami, ami ismét a padló alá tesz, esetleg mindkettőtöket, és az Ő sérülése, esetleg halála is a te lelkeden fog száradni!

Nem sértésnek szántam, és nem is kioktatásnak, csak gondoltam, elgondolkodsz ezen, és más pszicho jelölt is aki ezeket a sorokat olvassa!

Egyébként azt is felháborítónak tartom, hogy itt majdnem minden kiírt kérdésre a komment, hogy MENJ ORVOSHOZ! Köztudott, hogy az orvostársadalom átlagéletkora jóval alacsonyabb, mint más embereké, még is mindenki hozzájuk fordul tanácsért! Ez nem helyes, olyantól kérni tanácsot aki saját magát teszi tönkre!

De a Ti dolgotok, nekem semmi közöm hozzá!

2016. júl. 7. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!