Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az emberek miért adnak kölcsön...

Az emberek miért adnak kölcsön a barátoknak, rokonoknak?

Figyelt kérdés

Tőlem is kért már barátom kölcsönt, nem adtam azóta nem keresett. Viszont egy másik barátom adott neki, fél éve kellett volna visszaadnia, de egy forintot sem adott vissza.

Az oldalon is sok ilyen kérdés van, itt egy friss:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__64807..

2015. jan. 13. 17:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Én azért szoktam kölcsönadni, mert megbízok bennük, s úgy gondolom, hogy amikor tudják úgyis visszaadják. Eddig még csak egyszer volt olyan hogy nem kaptam vissza, de az összesen 3000 Ft körüli összeg volt, s azért nem kaptam vissza, mert az illető hirtelen eltűnt mint a kámfor. Nem csak az én, de az egész baráti körünk életéből, ráadásul nagyon hirtelen. Nem hinném, hogy emiatt a párezer ft miatt tette volna :)

Úgy gondolom, hogy mindenkivel előfordul, hogy szüksége van egy kis segítségre, egy löketre, ami megindítja felfelé. Ha ez éppen anyagi dolog, s arról is biztosít hogy később megadja, akkor örömmel adok amennyit nélkülözni tudok.

2015. jan. 13. 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Mert megbíznak bennük...

Pl én se adnék kölcsön anyámnak pénzt (bármily durván hangzik is ez), 2 okból: rögtön elszórja, mert neki kell pl a legújabb 100 ezer forintos telefon (hiába jönnek a felszólítások, hogy kikapcsolják az áramot), a másik meg, hogy a szüleinek (én nagyszüleimnek) már több mint 2 millióval tartoznak, elvesztette a hitelek miatt az ajándékba kapott lakását stb

Barátoknál meg max egy embernek adnék pénzt, hiába tudom, hogy sose látnám viszont, mert... mert ő a legjobb barátnőm, ismerem a hátterét (az ő minimálbéréből élnek 3-an, otthagyni nem fogja őket) és tényleg az utcára kerülne egyébként, aminek a tudatát én nem bírom elviselni, mert nem ilyen életet érdemel, nagyon jólelkű.

2015. jan. 13. 18:17
 3/5 anonim ***** válasza:
A bizalom miatt, én is adok, ha épp van miből, ha nincs, nyíltan megmondom. De persze nekem is volt, aki eljátszotta és nem adta vissza, neki nem is adok már akkor sem, ha tudnék.
2015. jan. 14. 10:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert a barátaim/rokonaim.

Az, ha valaki a barátom (és a barátságot a felszínes, haveri viszonytól azért különböztessük meg), azt azt jelenti, hogy megbízok benne, és ő nekem jelent valamit. Ezáltal értelemszerű, hogy ha sz..rban van, igyekszek segíteni. Szerintem ez is egy barátság része. Ha csak addig barátság, ameddig minden szép és jó, de rád aztán nem számíthat, ha kátyúban van, na, az minden, csak nem barátság.

2015. jan. 14. 11:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Én meg olyan vagyok,hogy átgondolom gyorsan a helyzetet,hogy neki nagyobb szüksége van x összegre,nekem pedig rá ér vagy nincs szükségem akkor adok.De ha van rá szükségem akkor annyit adok amennyit tudok nélkülözni.

Legjobb barátnőmnek is sokszor adtam már,persze egy az egybe sose kaptam vissza.De mindig meghív kajálni fizeti az úti költségemet,időnként vesz egy-két ruhát nekem.Ha bent vagyunk bármilyen boltba mindig mondja vegyem le a polcról amit szeretnék.

Ő így viszonozza mert egybe nincs nála annyi amennyivel tartozik.De ezt tudom. De volt,hogy kértem tőle pár ezret szó nélkül oda adta,úgy,hogy nála 500 ft maradt csak.

De mi nagyon így vagyunk.Én is utolsó 500-1000 ft-mat is oda adom neki.

De ami fontos,hogy aki pénzt ad általában megbízik a másikban,hogy vissza adja így vagy úgy.Vagy pár hét-hónap múlva.

2015. jan. 14. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!