Miért szeretnek az emberek ennyire kölcsön adni a családtagoknak, barátoknak nem kis összegeket?
Nem szeretnek, muszálynak érzik.Tőlem is kölcsönkér állandóan xy, megfogadtam nem adok neki már, mert ált. nem adja vissza.A férjem mégis adott neki kölcsön megint.Várom a pénzem.
Én le+++rom,hogy rokon, vagy vadidegen,mindenki ossza be a saját pénzét!!!Nekem bezzeg senki nem ad, ha nincs.
Szeretetből, bizalomból. Mivel családtagokról és barátokról van szó. Ilyen közeli emberektől nem azt várja az ember, hogy átvágják.
Ha meg mégis, akkor az a tanulópénz.
A szerződéssel meg mire megy az ember? Kitörölheti vele..
Ha a másik nem akarja/tudja visszaadni, akkor nem is fogja.
Ha meg a bírósághoz fordul az ember, akkor kész ráfizetés az egész, nem éri meg. (Kivéve persze, ha milliókról van szó, de ez a ritkább eset.)
Eddig többször utasítottam vissza családtagot, aki hitelt kért.
Megszívleltem, hogyha hitelt akarunk, akkor olyan pénzzel akarunk rendelkezni, amink még nincs. Egy hitelre vett akármi kétszer-háromszor olyan drága lehet, mintha kivárjuk és spórolással szerezzük meg. Az első esetben ugyanis mi fizetünk kamatot, a második viszont nekünk fizetnek kamatot (a bank minimum, ha van annyi sütnivalónk, hogy ott gyűjtjük a megtakarítást).
Szerintem hitellel nem jó tartozni, még lakással sem minden esetben.
De, hitel helyett inkább ajándékba adom a pénzt. Nem minden esetben, amikor hitelt kérnek, de az ajándék miatt legalább nem fáj egyikünk feje sem, az enyém hogy visszaadja-e, az övé hogy visszatudja-e adni.
Én csak a legjobb barátnőmnek és a LEGKÖZELEBBI hozzátartozóimnak adok kölcsön (Anya, Nagyi, Báty)
Mindenki más ossza be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!