Hogyan kérjük vissza a pénzünket, amit szívesen adtunk kölcsön, de most "szükségünk" lenne rá? Egy családi barátról van szó.
Kellett neki kb 17 E ft, hogy ne kapcsolják ki az áramot a lakásban. 2 kiskorú gyereke van, nem volt kérdés, hogy ne segítsünk azonnal.
Azóta eltelt egy kis idő, az illető sok mindent vásárolgat, de a pénzünket (20 ezer ft-t adtunk), nem kaptuk vissza.
Voltunk együtt bevásárolni, láttam ahogy a netről is rendel holmikat, plusz meséli hogy vett ezt-azt.
Vagy kapott pénzt, és abból vásárolgat, vagy hazudott nekünk, és abból amit mi adtunk.
Ő soha nem kért kölcsön el fillért sem, mi ajánlottuk fel, miután fél napot sírt (mi épp akkor mentünk át hozzá, és le se tagadhatta volna hogy nagy a baj), hogy segítünk.
"Te figyelj már! Múltkor adtuk azt a 20-ast. Megtudod adni?"
Ennyi...
Majd mond rá valamit:)
Igen, megbeszéltük.
Mivel mindig 100%ban számíthattunk rá, és segített amiben tudott, úgy gondoltunk megérdemli hogy segítsünk.
Most is kicsusszant a száján, hogy nincs túl sok pénze...
Ezért legyen máskor kérdés, hogy adtok-e. Én nem adtam volna, ha kikapcsolják az áramot, legközelebb legalább nem szórják a pénzt.
Máskor max szerződéssel adjatok, de én sehogy sem adnék. Oldják meg! Sógornőm ugyanígy volt, kunyiztak tőle, mert éheznek, aztán a férje látta teli kocsival kijönni őket a tescoból, persze azt a pénzt visszaadni nem tudják...
Az ilyen típusú embereknek nem szabad pénzt adni. Nem azért úsznak el a számlákkal, mert nem keresnek eleget, hanem mert másra költik a pénzt. Mint ahogyan most is a neten vásárolgat ahelyett, hogy neked adná vissza a 20ezer forintodat.
A helyedben egyébként egyszerűen megmondanám neki, hogy adja vissza a pénzt, mert szükségem van rá, és amúgy is pofátlanságnak tartom, hogy összevissza vásárolgat ahelyett, hogy az adósságát rendezné. Az ilyen viselkedés, pláne egy baráttal szemben, nagyon nem korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!